Τα Youtube Shorts είναι videos μικρής διάρκειας στο Youtube και παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τον τρόπο λειτουργίας του TikTok. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα ghacks.net, η Google άργησε στο συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς έκαναν το ντεμπούτο τους στα μέσα του 2021. Είναι προσβάσιμα από το κυρίως μενού του Youtube σε desktop και mobile πλατφόρμες.

Ωστόσο, αν και το κάθετο format βολεύει στα κινητά, η Google αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ίδιο τρόπο προβολής και στο desktop.  Το mobile format προσφέρει περιορισμένο έλεγχο όσον αφορά την αναπαραγωγή videos. Έχει επιλογές παύσης και σίγασης των video, επιλογές διαμοιρασμού, like και dislike, ανάγνωσης και δημιουργίας σχολίων.

Σε σχέση με τον desktop player του Youtube, ο Shorts video player δεν παρουσιάζει επιλογές αλλαγής ποιότητας του video, του format ή της ταχύτητας playback. Δεν υπάρχει επιλογή αναπαραγωγής video σε fullscreen mode ή αλλαγής της έντασης.

Όλα αυτά τα προβλήματα, λύνονται με το Youtube-Shorts block, ένα extension για τον browser διαθέσιμο για Mozilla Firefox και Google Chrome και γενικώς με browsers που βασίζονται σε Firefox και Chromium. Η κύρια δυνατότητά του είναι ότι μπορείς να παίξεις Youtube shorts videos στον κυρίως video player.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.