Όλοι γνωρίζουμε πως το YouTube έχει εισάγει στους όρους χρήσης του σχετικές πληροφορίες για το πως οι youtubers μπορούν να χρησιμοποιήσουν υλικό από άλλους δημιουργούς, ώστε να μην καταχρώνται τις πνευματικές δημιουργίες τρίτων στο βωμό του κέρδους.

Αυτοί οι όροι δημιούργησαν όμως πάρα πολλές υποθέσεις “fair use” μεταξύ youtubers και δημιουργών, με αποτέλεσμα όχι μόνο “κατέβασμα” των βίντεο στα οποία χρησιμοποιήθηκε το εν λόγο υλικό, αλλά και πρόστιμα ή μηνύσεις.

youtube

Η υπόθεση πήρε μια νέα τροπή, όταν έγιναν συλλογικές κινήσεις από youtubers οι οποίοι είχαν αποδείξεις πως η χρήση του υλικού που χρησιμοποίησαν στα βίντεο τους έγινε με τον τρόπο που όριζε το YouTube! Αυτό που εξέπληξε είναι η κινητοποίηση του ιντερνετικού τόπου δημιουργίας για την υπεράσπιση των χρηστών του απέναντι σε μεγάλες εταιρίες που τους απείλησαν με μηνύσεις!

To YouTube, λοιπόν, προσέφερε να πληρώσει όλα τα ποσά που απαιτήθηκαν από τους χρήστες για την νομική υπεράσπιση τους, ποσό που ανέρχεται γύρω στο 1 εκατομμύριο! Μέχρι τώρα υπήρξαν μόνο τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αυτή είναι μια αρχή, η οποία μάλιστα θα κάνει τις εταιρίες που αναφέρουν ψευδώς τη λάθος χρήση των πνευματικών προϊόντων τους να το ξανασκεφτούν και να μην εμπλακούν σε αδιέξοδες νομικές αντιπαραθέσεις!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.