Η Google έχει ξεκινήσει να λαμβάνει σοβαρά μέτρα για να αποτρέψει την παράκαμψη των διαφημίσεων στο YouTube. Είτε αρέσει σε μερίδα χρηστών, είτε όχι, οι διαφημίσεις αποτελούν μεγάλο μέρος των εσόδων τόσο των δημιουργών περιεχομένου, όσο και της Google. Οπότε, είναι λογικά καμία από τις δύο πλευρές να μην συμπαθεί τους ad blocker και οποιαδήποτε μέθοδο παράκαμψης των διαφημίσεων.

Στα τελευταία μέτρα που δοκιμάζει ο κολοσσός της αναζήτησης είναι η αποτροπή αναπαραγωγής βίντεο μετά την θέαση τριών βίντεο με μπλοκαρισμένες διαφημίσεις. Η λύση που προσφέρει στους χρήστες είναι είτε να προσθέσουν το YouTube στις εξαιρέσεις του ad blocker, είτε να πληρώσουν το Premium, αν θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν βίντεο.

Εκτός από το παραπάνω χαρακτηριστικό, το οποίο δοκιμάζει αυτή τη στιγμή η Google, οι χρήστες εντόπισαν κάτι ακόμα. Εκπρόσωπο της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζουν ένα απανασχεδιασμένο “Skip Ads” κουμπί σε όλες τις πλατφόρμες όπου είναι διαθέσιμο το YouTube. Το παλιό κουμπί ήταν ένα σχετικά μεγάλο ορθογώνιο που ο χρήστης μπορούσε να πατήσει αρκετά εύκολα.

Στα πλαίσια του Materia You design και σε μία προσπάθεια να μειώσει τα skip στις διαφημίσεις, η Google έκανε το φόντο σε pill-shaped σχήμα, κατάργησε το περίγραμμα του κουμπιού και τα κεφαλαία από τη λέξη “Ads”, μίκρυνε αρκετά το κουμπί, και αύξησε τη διαφάνεια του. Έτσι, κατάφερε να κάνει πιο δύσκολο το πάτημα του και το κουμπί πλέον το παρατηρείς πιο δύσκολα πάνω στην εικόνα οποιασδήποτε διαφήμισης.

Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε όντως να μειώσει τα Skip Ads, αλλά σύμφωνα με ειδικούς ίσως επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στα έσοδα της Google και των δημιουργών περιεχομένου από το YouTube. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τις προβολές και τα χρήματα που ξοδεύουν οι διαφημιστές σε εκστρατείες στη γνωστή πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.