Οι συνδρομητές δεν παίζουν ρόλο στο πόσα βγάζει κανείς, αλλά αντίθετα οι θεάσεις των video μαζί με πλήθος άλλων παραγόντων.

Οι creators βγάζουν χρήματα με πολλούς τρόπους. Από διαφημίσεις που βάζουν στα videos τους, από προϊόντα και υπηρεσίες που προωθούν μέσα στα video. Για παράδειγμα, ο Andrei Jikh με 1.7 εκ. συνδρομητές κερδίζει περίπου 1.6 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα διαφημίσεων σε λίγο κάτω από τρία χρόνια. Η Tiffany Ma, κερδίζει περίπου 11.500 δολάρια το μήνα από διαφημίσεις στα videos.

Για να ξεκινήσει κάποιος να κερδίζει χρήματα απευθείας από το Youtube, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές και 4.000 ώρες θεάσεων το μήνα. Μόλις φθάσει το όριο, μπορούν να εγγραφούν στο Youtube Partner Program, όπου για 1.000 θεάσεις το μήνα, οι διαφημιζόμενοι δίνουν ένα ποσό από το οποίο το 45% παίρνει το Youtube και το υπόλοιπο πηγαίνει στον creator.

Οι δυο σημαντικές τιμές είναι το CPM, ή πόσα χρήματα πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι το Youtube για 1.000 θεάσεις διαφημίσεων και το RPM, που περιγράφει το πόσα κερδίζει ένας creator ανά 1.000 views μετά την προμήθεια του Youtube. Ορισμένα θέματα, τα οικονομικά και τα κρυπτονομίσματα αποφέρουν περισσότερα έσοδα, καθώς προσελκύουν σημαντικούς διαφημιζόμενους. Η Tiffany Ma από την μεριά της επισημαίνει ότι για τα μέγιστα δυνατά έσοδα, συστήνεται η ύπαρξη τριών διαφημίσεων εντός του video.

Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένεις να δεις στην Ελλάδα τα νούμερα που βλέπεις στο εξωτερικό. Μπορείς να βρεις πολλά video στο youtube που αναλύουν πόσα χρήματα έβγαλαν, όπως αυτό της Shelby Church. Και από έναν άνθρωπο που αγαπάει αυτό που κάνει, αν και δεν έχει σχέση με το Youtube, μην ξεκινήσεις το Youtube για να βγάλεις χρήματα. Όπως μην ξεκινήσεις ένα blog για να βγάλεις χρήματα. Είναι η συνταγή της αποτυχίας και θα απογοητευθείς. Θέλει μεράκι, αγάπη και κάποια στιγμή αυτά έρχονται στη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.