Αν είστε δημιουργός περιεχομένου στο Youtube, πιθανόν να έχετε χρησιμοποιήσει annotations (σχόλια), για να μεταφέρετε περισσότερες πληροφορίες μέσω των βίντεο που έχετε φτιάξει στο κοινό σας. Τα Annotations, είναι εκείνα τα μικρά παράθυρα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια θέασης ενός βίντεο τα οποία σου παρουσιάζουν επιπλέον περιεχόμενο όπως συνδέσεις (links) για άλλα Youtube βίντεο, άλλες ιστοσελίδες ή απλά επεξηγηματικά σχόλια για αυτό που παρακολουθούμε.

YouTube-Cards

Σήμερα το Youtube ανακοίνωσε τη χρήση διαδραστικών καρτών οι οποίες θα χρησιμοποιούνται παράλληλα με τη χρήση των παραδοσιακών annotations με απώτερο σκοπό την ολική τους αντικατάσταση από τις διαδραστικές κάρτες. Αυτή η αλλαγή έρχεται έπειτα απο σχόλια και επισημάνσεις που δέχθηκε από τους ίδιους τους δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι ζητούσαν ένα πιο ευέλικτο τρόπο να μοιράζονται πληροφορίες με το κοινό τους, αλλά και να έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν σχολιασμούς και για κινητές συσκευές. Οι νέες αυτές διαδραστικές κάρτες θα εμφανίζονται και σε κινητές συσκευές κάτι που δεν μπορούσε να γίνει με τα προηγούμενα annotations .

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι τύποι διαδραστικών καρτών που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει στα βιντεό του : Merchandise, Fundraising, Video, Playlist, Associated Website και Fun Funding.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις νέες διαδραστικές κάρτες μεταβείτε στον διαχειριστή βίντεο του καναλιού σας, και δίπλα απο το βίντεο που έχετε μεταφορτώσει επιλέξτε την επεξεργασία και κάτω από το Σχολιασμοί θα βρείτε τις νέες Κάρτες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.