Καλά τα νέα για τους φίλους της εικονικής πραγματικότητας. Πλέον δεν χρειάζεται να έχετε στην διάθεση σας ένα PC υψηλών προδιαγραφών για να χρησιμοποιήσετε το OR. Συγκεκριμένα, με ένα μηχάνημα κοντά στα 450 ευρώ θα είστε μια χαρά.

or

Αν ξέραμε κάτι για το Oculus Rift ήταν πως μέχρι σήμερα είχε υψηλές απαιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα επεξεργαστή ίσο ή ανώτερο του Intel Core i5 4590 και κάρτα γραφικών των προδιαγραφών της NVIDIA GTX 970.

Όλα αυτά σύμφωνα με το review που έκαναν τον περασμένο Μάρτιο οι συντάκτες του Engadget.

Την Πέμπτη μάθαμε πως πλέον οι απαιτήσεις του Oculus έπεσαν αρκετά. Όλα αυτά χάρη στο asynchronous spacewarp. Δουλειά του είναι να διορθώνει τα προβλήματα που αφορούν το framerate. Πλέον μια κάρτα γραφικών Nvidia 960 και ένα CPU intel i3-6100 ή AMD FX4350 είναι αρκετά.

Όπως ανακοίνωσε χτες ο co-founder του OR Brendan Iribe, το asynchronous spacewarp θα επιτρέπει στα παιχνίδια να τρέχουν στα 45 fps και προσθέτοντας faux-frames, θα “στέλνει” 90 fps στο headset. Σίγουρα η ποιότητα θα είναι χαμηλότερη, ωστόσο για κάποιον που θέλει να βιώσει την εμπειρία του VR χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.