Δεν είναι λίγοι όσοι κριτικάρουν την Yahoo μετά από την αποτυχία της εταιρίας να δηλώσει πόσο εξαπλώθηκε το malware που μοίραζε μέσω των διαφημιστικών servers της. Αναφορές μιλάνε για πάνω από 2.000.000  μολυσμένους υπολογιστές στην Ευρώπη.

389672

Οι μολυσμένες διαφημίσεις κολλούσαν τους χρήστες που έμπαιναν στην κεντρική σελίδα της Yahoo, για τέσσερις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.  Το malware αυτό μετατρέπει τους υπολογιστές που μολύνει σε Bitcoin mining μηχανήματα, πράγμα που έχει μεγάλη κατανάλωση των πόρων του συστήματος.

Το malware της Yahoo μοιραζόταν χωρίς να το γνωρίζει η εταιρία, εκμεταλλευόμενο τρύπες ασφαλείας της Java, από το μηχάνημα του χρήστη. Η Yahoo αναφέρει πως το malware μοιραζόταν για την περίοδο 31/12 με 3/1 στις χώρες της Ευρώπης. Η εταιρία είπε πως κάποιες από τις διαφημίσεις εκείνης της περιόδου δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και παραδέχτηκε πως κάποιες από αυτές μοίραζαν το malware.

Η Yahoo δέχεται μεγάλη κριτική, επειδή δεν έχει κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους χρήστες που έχουν μολυνθεί, ενώ το μόνο που έκανε ένιαι να υποσχεθεί πως από εδώ και πέρα θα ελέγχει καλύτερα τις διαφημίσεις και θα μπλοκάρει όσες χρησιμοποιούνται για να μοιράζουν το malware. Εκτός από bitcoin mining malwares, βρέθηκαν και malwares που εγκαθιστούσαν το ZeuS, που χρησιμοποιείτε για κλοπή τραπεζικών λογαριασμών.

Πηγή | Via

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. εχω φαει εναν τετοιον διαολο!!!!!δε νομιζω απο yahoo και καθε φορα που ανοιγω σελιδα ο υπολογιστης παιζει κλασσικη μουσικη!!! χαχαα

    θελω φορματ και βαριεμαιιιιι!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.