Η Sony μαζί με τα νέα Sony Xperia Z5 και Xperia Z5 Premium ανακοίνωσε στην IFA 2015 και την νέα compact ναυαρχίδα της, που δεν είναι άλλη από το Xperia Z5 Compact.xperia-z5-compact

Σχεδιαστικά το Xperia Z5 Compact είναι σαν ένα μικρότερο Xperia Z5, ενώ και σε αυτό έχει φύγει το OmniBalance Power Button που αγαπήσαμε από το Xperia Z και στη θέση του έχουμε το νέο ελλειπτικό πλήκτρο. Η εταιρία έχει πολύ καλό λόγο για αυτό, αφού προσέθεσε ένα νέο αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ώστε κάθε συσκευή να προστατεύεται και να μπορείτε να την ξεκλειδώνετε εύκολα ακουμπώντας την απλά με μία φυσική σας κίνηση. Επίσης θα υποστηρίζει το πρότυπο FIDO, δηλαδή θα μπορείτε να κάνετε αυτόματα τον έλεγχο ταυτότητας μέσω δαχτυλικών αποτυπωμάτων για τις διαδικτυακές υπηρεσίες πληρωμών. Τέλος η συσκευή έχει πιστοποίηση IP 68, πράγμα που σημαίνει πως είναι ανθεκτικό σε γλυκό νερό και σκόνη.

Το Xperia Z5 Compact έρχεται με IPS LCD οθόνη 4,6 ιντσών στα 720×1280 pixel και στο εσωτερικό του βρίσκεται τοποθετημένος ο οκταπύρηνος Snapdragon 810 με 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης με microSD.

Τα καλά νέα είναι ότι η συσκευή έρχεται με τον ίδιο αισθητήρα κάμερας στα 23MP που έχουν και τα μεγαλύτερα αδέρφια του, ο οποίος είναι ικανός να εστιάσει μέσα σε μόλις 0,03 δευτερόλεπτα.

Xperia_Z5c_WHITE

Σε όλη τη σειρά Xperia Z5, η πλούσια εξειδίκευση της Sony στις τεχνολογίες ήχου σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τον ήχο με απίστευτη λεπτομέρεια και σαφήνεια. Η τεχνολογία High-Res Audio αναπαράγει υψηλές συχνότητες ήχου δίνοντας την ποιότητα ενός studio. Η τεχνολογία DSEE HXTM αναβαθμίζει την πιστότητα ήχου των υφιστάμενων MP3, AAC ή Spotify κομματιών σας σε σχεδόν ποιότητα ήχου High-Res. Και για υψηλής ποιότητας ασύρματη ακρόαση μουσικής, ο κωδικοποιητής της Sony LDACTM μεταδίδει δεδομένα τρεις φορές πιο αποτελεσματικά από την τεχνολογία Bluetooth.

Τα ισχυρά χαρακτηριστικά του smartphone απαιτούν και έξυπνη διαχείριση ενέργειας, τα Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact είναι εξοπλισμένα με την μπαταρία διάρκειας έως 2 ημερών της Sony, με τη λειτουργία battery stamina και με καινοτομίες στη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία σας δίνουν ανώτερες αποδόσεις και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Με την χρήση του Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 στις νέες συσκευές μπορείτε να έχετε 5.5 ώρες χρήσης με μόλις 10 λεπτά φόρτιση, πάντα με την χρήση πιστοποιημένου φορτιστή Quick Charge™ 2.0, όπως ο Quick Charger UCH10 (ανάλογα με τις παραλλαγές σε κάθε αγορά)..

Το Xperia Z5 Compact υποστηρίζει φυσικά 4G LTE δίκτυα (cat.6) και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλες τις μεγάλες αγορές τον Οκτώβριο, αυτήν την στιγμή ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή του.

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του Sony Xperia Z5 Compact.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ