Η Xiaomi εργάζεται πάνω σε ένα δικό της chipset, κάτι που μάθαμε πρόσφατα. Η εταιρία έχει ήδη φτιάξει σελίδα στο Weibo για το chipset και σύμφωνα με τις αναρτήσεις θα ονομάζεται Pinecone. Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση της εταιρίας το νέο chip θα ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής η Samsung, η Apple και η Huawei είναι οι μόνες που σχεδιάζουν τα δικά τους chipsets. Αυτά είναι τα Exynos, A-series και Kirin αντίστοιχα. Έτσι η Xiaomi θα γίνει η δεύτερη κινέζικη εταιρία με δικά της chipsets, μετά την Huawei.

Το Xiaomi Redmi 2A που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια, είχε επεξεργαστή Leadcore, από μια μικρότερη κινέζικη εταιρία. Τώρα η Xiaomi συνεργάζεται με την Leadcore, δημιουργώντας νέα εταιρία, ώστε να κατασκευάσουν τους Pinecone επεξεργαστές. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τίποτα από τα χαρακτηριστικά του νέου chip, όμως σύντομα θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωσή του.

Σχετικά με το όνομα του chipset, η μετάφραση έχει γίνει από τα κινέζικα, οπότε μπορεί να το δούμε με ελαφρώς διαφορετικό όνομα εν τέλη.

Το Xiaomi Mi 5c αναμέναμε να είναι το πρώτο τηλέφωνο της εταιρίας με το εν λόγω chipset, όμως οι τελευταίες διαρροές δείχνουν προς τον Snapdragon 625. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε ακόμα κάποια πληροφορία για το ποια θα είναι η πρώτη συσκευή με τον Pinecone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.