Πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα Samsung Galaxy smartphones, συμπεριλαμβανομένων των S22, κατέβηκαν από την database του Geekbench, όταν ανακαλύφθηκε ότι η Samsung περιόριζε τις επιδόσεις των εν λόγω συσκευών. Το Androidauthority αναφέρει ότι η Xiaomi αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση αυτή τη φορά με το Xiaomi Mi 11.

Ο συνιδρυτής του Geekbench, John Pole αναφέρει στο Twitter ότι ανακάλυψε κάποια περίεργη συμπεριφορά με τα αποτελέσματα της συσκευής στο Geekbench. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι η εταιρεία κάνει throttle στα benchmarks apps όταν βαφτίζονται παιχνίδια, τα τρέχει ωστόσο σε πλήρη ταχύτητα όταν αναγνωρίζονται ως benchmarks.

Ο Poole αναφέρει ότι το performace throttling της εταιρείας βασίζεται στα ονόματα των εφαρμογών. Αν δηλαδή το Geekbench η συσκευή το αναγνωρίσει σαν Fortnite ρίχνει τις επιδόσεις single core κατά 30% και του multi-score κατά 15%.

Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς ότι η Xiaomi κάνει throttling στις συσκευές της. Άλλωστε και ποιος δεν το κάνει; Αλλά η έλλειψη διαφάνειας ως προς το θέμα, προσπαθώντας να πάρει καλύτερα αποτελέσματα στα benchmarks ρίχνοντας τις επιδόσεις στα παιχνίδια για πιο χαμηλές θερμοκρασίες και καλύτερη μπαταρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.