Αν είσαι κάτοχος ενός Xiaomi smartphone μπορείς να ελέγξεις τη χωρητικότητα και την υγεία της μπαταρίας με δύο διαφορετικές μεθόδους. Σε αυτό το άρθρο θα σου πω πώς μπορείς να κάνεις τον έλεγχο με ADB ή LADB.

Πρώτα από όλα κατεβάζεις και εγκαθιστάς τους ADB drivers, οδηγίες θα βρεις εδώ. Μετά ενεργοποιείς τις επιλογές για προγραμματιστές ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται εδώ.

Έπειτα, ενεργοποιείς το USB debugging, ακολουθώντας τις οδηγίες που περιέχει αυτό το άρθρο. Τέλος, πρέπει να έχεις φροντίσει ώστε το τηλέφωνο να είναι 100% φορτισμένο, διαφορετικά η χωρητικότητα θα βγει λάθος.

Τώρα, σύνδεσε το Xiaomi smartphone στο PC με USB καλώδιο, άνοιξε το cmd (αναζήτηση του “cmd” και άνοιγμα), γράψε “adb shell” και πάτα Enter, θα δεις το κωδικό όνομα του κινητού, γράψε “dumpsys battery” και πάτα Enter.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας του Xiaomi smartphone είναι γραμμένη δίπλα στο “Charge counter”. Πάρε αυτό το νούμερο, αφαίρεσαι τα τρία μηδενικά στο τέλος, κάνε διαίρεση με την εμπορική χωρητικότητα, και πολλαπλασίασε με το 100.

Αν για παράδειγμα το Charge counter είναι 2386000 η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 2.386mAh. Ας πούμε ότι η πραγματική εμπορική χωρητικότητα είναι 2.800mAh, τότε η υγεία της μπαταρίας είναι κάπου στο 85%.

Σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις το LADB επειδή δεν έχεις PC, τσέκαρε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.