Επιδόσεις

Το Xiaomi Redmi Note 9 Pro έρχεται με τον Snapdragon 720G, που είναι ένα από τα πολύ δυνατά chipsets της μεσαίας κατηγορίας. Συγκεκριμένα οι επιδόσεις είναι πολύ κοντά με αυτές του Mediatek Helio G90T, που είχαμε στο προηγούμενο Redmi Note 8 Pro. Μπορεί οι επιδόσεις να μην έχουν διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχό του, όμως έχουμε μεγάλες αλλαγές στην κατανάλωση ενέργειας, όπως θα δούμε και παρακάτω, όταν συζητήσουμε για την μπαταρία.

Συγκεκριμένα το Snapdragon 720G, αποτελείται από 8 πυρήνες στο σύνολο, με τους 2 ισχυρότερους να είναι Cortex-A76 στα 2.32GHz, ενώ οι άλλοι 6 να είναι Cortex-A55, χρονισμένοι στα 1.8GHz.

Το chipset είναι αρκετά δυνατό, ώστε να μπορεί να τρέξει τα πάντα, άριστα και χωρίς καθυστερίσεις. Άλλωστε οι εφαρμογές στο Android είναι αρκετά ελαφριές, ώστε η μεσαία κατηγορία δύσκολα θα ξεχωρίσει από συσκευές μεγαλύτερες κατηγορίας, σε καθημερινή χρήση.

Η συσκευή έρχεται με 6GB RAM, που είναι αρκετά για κάθε χρήση, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από τα 64GB και ανεβαίνει στα 128GB, ανάλογα με την έκδοση. Φυσικά έχουμε δυνατότητα επέκτασης με microSD, από dedicated θύρα.

Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Adreno 618, που είναι λίγο πιο δυνατή από αυτή του Redmi Note 8 Pro, χωρίς όμως αισθητές διαφορές. Αυτό όμως σημαίνει πως μπορούμε να τρέξουμε τα πάντα από παιχνίδια, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Αυτονομία

Στο κομμάτι της αυτονομίας η Xiaomi έχει εξοπλίσει την συσκευή με μπαταρία 5020mAh, που είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ η Xiaomi ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να πάρει το μέγιστο σε αυτονομία.

Η συσκευή βγάζει με άνεση τις δύο μέρες φυσιολογικής χρήσης, ενώ με πολύ έντονη χρήση θα κλείσει η πρώτη μέρα με 40% μπαταρία. Πραγματικά είναι η συσκευή με την καλύτερη αυτονομία που έχουμε δει, εδώ και καιρό. Μάλιστα, έχοντας αφήσει την συσκευή ανοιχτή σε ένα συρτάρι, είδαμε να βγάζει 17 μέρες σε αναμονή, με την μπαταρία να έχει ακόμα 30% υπόλοιπο, με το Wi-Fi ενεργοποιημένο και τους συγχρονισμούς.

 

Φυσικά η άριστη επίδοση σε αυτονομία φαίνεται και στο PCMark, με την συσκευή να καταναλώνει το 80% σε 23 ώρες και 20 λεπτά, που είναι η καλύτερη επίδοση που έχουμε δει στο PCMark Battery Test και μάλιστα με διαφορά.

Ο φορτιστής των 30W που έρχεται στην συσκευασία, θα φορτίσει την συσκευή πλήρως σε 1 ώρα και 45 λεπτά, που ειναι καλός χρόνος, δεδομένης της τεράστιας μπαταρίας και του κόστους.

Συμπεράσματα

To Redmi Note 9 Pro για άλλη μια φορά διεκδικεί τον θρόνο της μεσαίας κατηγορίας με μια από τις πιο value for money συσκευές, που έχουμε δει αυτή τη χρονιά. Το σίγουρο είναι πως ο καταναλωτής που θα το προτιμήσει δεν θα απογοητευτεί.

Έχουμε μια πολύ καλή οθόνη, που όμως θα θέλαμε να είναι στα 90Hz, όπως το realme 6 Pro, που είναι ο πιο κοντινός ανταγωνιστής του, όμως αυτό δεν αποτελεί deal breaker, ειδικά με αυτή την διαφορά στην αυτονομία.

Στο κομμάτι του ήχου θα θέλαμε μεγαλύτερο εύρος και υψηλότερη ποιότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο ήχος είναι χάλια. Άλλωστε μπορούμε να βελτιώσουμε τον ήχο μας με ένα καλό σετ ακουστικών.

Η κάμερα είναι σε πολύ καλά επίπεδα για την κατηγορία της συσκευής και μια από τις καλύτερες για την μεσαία κατηγορία, θα θέλαμε όμως σταθεροποίηση στο βίντεο.

Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες για την αυτονομία και η αυτονομία η καλύτερη που έχουμε δει σε συσκευή τον τελευταίο καιρό!

Το σίγουρο είναι πως χρήστης του Xiaomi Redmi Note 9 Pro θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την συσκευή του και θα την χαρεί στο έπακρο, πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πως έχει αγοράσει μια πολύ καλή συσκευή, χωρίς να διαλύσει την τσέπη του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.