Οθόνη

Η οθόνη παίζει τον βασικό ρόλο σε ένα smartphone, καθώς τα πάντα γίνονται σε αυτή. Έτσι η εταιρία επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια τεράστια οθόνη 6.67 ιντσών, που χάρη στα μικρά bezels της συσκευής, η συσκευή παραμένει εύκολα διαχειρίσιμη.

Η οθόνη έρχεται με μια μικρή οπή στη μέση του πάνω μέρους της, όπου φιλοξενεί την selfie κάμερα της συσκευής.

Προχωρώντας στην ουσία όμως, το Redmi Note 9 Pro έρχεται με μια IPS LCD οθόνη, που είναι η νόρμα στα χρήματα που ζητάει. Η απόδοσή της όμως είναι πολύ καλή, με πολύ ρεαλιστικά χρώματα, χωρίς υπερκορεσμό και υπερτονισμό.

Οι γωνίες θέασης είναι άριστες, χωρίς χρωματικές αλλοιώσεις, ενώ η χρήση Gorilla Glass 5, μειώνει την μείωση στην φωτεινότητα από ακραίες γωνίες, λόγω του ότι είναι πολύ λεπτό.

Στο κομμάτι της φωτεινότητας έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, με την οθόνη να είναι ιδιαίτερα φωτεινή, που σημαίνει πως δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα, ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο. Συγκεκριμένα, αν έχουμε την συσκευή στο αυτόματο, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 575 nits σε φωτεινότητα, ενώ στην χειροκίνητη επιλογή φωτεινότητας τα 420nits.

Η ανάλυση 1080×2400, παράγει 395ppi πυκνότητα σε εικονοστοιχεία, που μας δίνουν πολύ καλή ευκρίνεια και λεπτομέρεια σε ότι επιλέξουμε να απεικονίσουμε σε αυτή.

Τέλος η οθόνη είναι συμβατή με HDR10 περιεχόμενο, κάτι που θα εκτιμήσουν όσοι βλέπουν βίντεο σε Netflix και YouTube, από το κινητό τους.

Στο σύνολό της πρόκειται για μια πολύ καλή οθόνη, που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες του χρήστη αυτής της κατηγορίας.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου η εταιρία παρέχει τα απολύτως απαραίτητα, όχι όμως κάτι παραπάνω. Θα λέγαμε πως η ήχος είναι καλός για την κατηγορία, με καλές ψηλές και γεμάτες μεσαίες. Τα μπάσα ίσως είναι λίγο πιο χαμηλά από όσο θα θέλαμε αλλά ο ήχος στο σύνολό του είναι αρκετά καθαρός. Τα επίπεδα της έντασης είναι ικανοποιητικά.

Στα πολύ θετικά έχουμε την ύπαρξη θύρας 3.5mm audio jack για τα ακουστικά μας ώστε να κάνουμε χρήση αυτών που μας αρέσουν περισσότερο, χωρίς την ανάγκη χρήσης αντάπτορα.

Κάμερα

Η κάμερα του Redmi Note 9 Pro έρχεται με τετράγωνο σχεδιασμό και 4 κάμερες συνολικά, με την μία να μην τραβάει φωτογραφίες, αλλά να λειτουργεί σαν αισθητήρας βάθους πεδίου.

Η βασική κάμερα είναι στα 64MP, με τις παραγόμενες φωτογραφίες να είναι στα 16MP, με την τεχνική του pixel binning. Έτσι, οι παραγόμενες φωτογραφίες έχουν υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και χαμηλό θόρυβο, τουλάχιστον όταν έχουμε καλό φωτισμό.

Χρωματικά έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, με αρκετό ρεαλισμό, ενώ το δυναμικό εύρος συμπληρώνει την εικόνα μιας πολύ καλή, για την κατηγορία, κάμερας.

Σε χαμηλό φωτισμό το f/1.8 της βασικής κάμερας και η λειτουργία νυκτός, θα μας προσφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα για την κατηγορία, όμως μην περιμένετε να εντυπωσιαστείτε.

Η δεύτερη κάμερα είναι αυτή με τον υπερευρυγώνιο φακό, με απόδοση αντίστοιχη με τον ανταγωνισμό. Ο 8MP αισθητήρας είναι μικρός για τέτοιου είδους φακό, που χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να χωρέσει όλη αυτή την πληροφορία, όμως σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν βρίσκουμε εύκολα μεγαλύτερο αισθητήρα σε τέτοιο φακό.

Από την υπερευρυγώνια κάμερα έχουμε ίδια χρώματα με αυτά της βασικής, που είναι πάντα θετικό, ώστε να μην έχουμε χρωματικές αλλαγές ανάμεσα στις λήψεις. Έτσι λοιπόν και εδώ θα δούμε πολύ ρεαλιστικά χρώματα, χωρίς υπερβολές και αλλοιώσεις.

Σε χαμηλό φωτισμό όμως, το f/2.2 του φακού δεν είναι αρκετό για να κρατήσει τον θόρυβο σε καλά επίπεδα, οπότε δεν προτείνεται για νυχτερινές λήψεις.

Η τρίτη κάμερα διαθέτει macro φακό, για λήψεις από πολύ μικρή απόσταση, που έχει πάντα αρκετό ενδιαφέρον και μπορεί να μας παρέχει πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες. Μάλιστα έχουμε ανάλυση στα 5MP, που είναι σαφώς μεγαλύτερη από τα 2MP που έχουμε συνήθως στον ανταγωνισμό. Το σημαντικότερο όμως σε αυτή την κάμερα είναι η ύπαρξη autofocus, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εστιάσει σε διαφορετικές αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι και τα 2.5 εκατοστά από το θέμα του!

Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 16MP πίσω από φακό διαφράγματος f/2.6, χωρίς autofocus. Το κλειστό διάφραγμα θα μας δώσει πιο καλά νεταρισμένες φωτογραφίες, όμως σε χαμηλό φωτισμό θα μας περιορίσει αρκετά, αφού δεν λαμβάνει τόσο πολύ φως.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε ποιότητα, όμως δεν έχουμε σταθεροποίηση, με αποτέλεσμα τα βίντεο να είναι αρκετά κουνημένα αν δεν είμαστε σταθεροί.

Από την πρόσοψη παίρνουμε FHD βίντεο με καλή ποιότητα, ενώ μπορούμε να φτάσουμε και μέχρι τα 120fps για selfie βίντεο αργής κίνησης.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.