Επιδόσεις

Το Xiaomi Redmi Note 10 Pro έρχεται με τον Snapdragon 732 και 6GB μνήμης RAM, που είναι ικανά να τρέξουν τα πάντα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.  Ο Snapdragon 732 αποτελείται από 8 πυρήνες συνολικά, με τους 4 να είναι Kryo 570 Gold στα 2.23GHz και τους άλλους 4 να είναι Kryo 470 Silver στα 1.8GHz.

Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής είναι στα 128GB και είναι UFS 2.1, με ταχύτητες αρκετές για κάθε βασική χρήση, ώστε να καλύψουν τους περισσότερους χρήστες. Αν χρειαστούμε παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, υπάρχει ξεχωριστή θύρα για microSD, ώστε να μην χρειαστεί να θυσιάσουμε την μία από τις δύο θύρες SIM.

Η GPU είναι η Adreno 618, που δεν είναι τόσο δυνατή, αλλά αρκεί για να παίξει τα περισσότερα παιχνίδια του Play Store χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Γενικότερα δεν είχαμε προβλήματα με θερμοκρασίες στη συσκευή και στο σύνολό της ήταν αρκετά ψυχρή.

Το σίγουρο είναι πως με αυτό το hardware θα τρέξετε τα πάντα χωρίς προβλήματα και κολλήματα. Άλλωστε η μεσαία κατηγορία έχει φτάσει στο επίπεδο να τρέχει άριστα ότι και αν ζητήσουμε και η μεγάλη κατηγορία να είναι για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω. Το σίγουρο είναι πως το Redmi Note 10 Pro θα καλύψει απόλυτα την μεγαλύτερη μερίδα χριστών, σε θέματα επιδόσεων.

Αυτονομία

Η σειρά Redmi Note είχε παραδοσιακά άριστη αυτονομία και το Redmi Note 10 Pro δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συσκευή βγάζει με άνεση τη μία μέρα βαριάς χρήσης. Αν η χρήση είναι πιο μετριασμένη, θα δείτε μέχρι και δύο ημέρες μέχρι να μπει η συσκευή στη φόρτιση.

Βέβαια, αυτά εξαρτώνται πολύ και από την προσωπική χρήση, καθώς άλλες απαιτήσεις σε μπαταρία έχουν τα social media και άλλη τα παιχνίδια.

Με την οθόνη στα 120Hz πήραμε πολύ καλούς χρόνους και με το τεστ του PCMark, με τη συσκευή να καταναλώνει το 80% της μπαταρίας σε 18 ώρες και 15 λεπτά, χρόνος αρκετά ικανοποιητικός δεδομένου του ρυθμού ανανέωσης.

Ακόμα και αν ξεμείνουμε από μπαταρία, ο φορτιστής των 33W που έρχεται στη συσκευασία, θα μας γεμίσει το 59% της μπαταρίας σε 30 λεπτά, ώστε να έχουμε αρκετή ενέργεια για να βγάλουμε το υπόλοιπο της μέρας.

Συμπεράσματα

Η Xiaomi έρχεται για άλλη μια φορά με το Redmi Note 10 Pro για να δώσει στην μεσαία κατηγορία ένα νέο όπλο. Ο βασικό του ανταγωνιστής είναι το Poco X3 Pro και τα δύο τους είναι σα να έχουν σπάσει τα χαρακτηριστικά μιας ναυαρχίδας στη μέση με το καθένα τους να έχει πάρει κάποια δυνατά σημεία και κάποια λιγότερο καλά. Έτσι λοιπόν το Redmi Note 10 Pro πήρε την πολύ καλή οθόνη και τη δυνατή κάμερα.

Συγκεκριμένα έχουμε μια εξαιρετική AMOLED οθόνη και μάλιστα στα 120Hz, ενώ η κάμερα είναι αρκετά δυνατή στις περισσότερες συνθήκες με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας.

Και το chipset είναι αρκετά δυνατό, αλλά η αλήθεια είναι πως δε θα μας χάλαγε ένας Snapdragon 750 ή 765.

Τέλος, και η μπαταρία είναι πολύ καλή, παρά τα 120Hz της οθόνης, ενώ έρχεται με ταχεία φόρτιση που δεν είναι δεδομένο στις ημέρες μας.

Το Xiaomi Redmi συνεχίζει τον θρύλο που έχει δημιουργήσει γύρω από τη σειρά, με μια πολύ καλή συσκευή που θα καλύψει όλες τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή, οπότε σίγουρα αξίζει την πρόσοψη σας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είσαι σίγουρος οτι το review αφορά το Xiaomi Redmi Note 10 Pro; Οι παρατιθέμενες φωτογραφίες αφορούν άλλο τηλέφωνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.