Οθόνη

Αυτό που κάνει το Redmi Note 10 Pro να ξεχωρίζει είναι φυσικά η οθόνη του. Αυτό γιατί, σε τόσο χαμηλή τιμή σπάνια βρίσκουμε συσκευές με AMOLED οθόνη και ακόμα πιο σπάνια με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Η οθόνη είναι στις 6.67 ίντσες, οπότε εύκολα χαρακτηρίζεται τεράστια για την κατηγορία και σίγουρα προσφέρει καλή εμπειρία θέασης σε αυτό το μέγεθος.

Η απόδοσή της ειναι εντυπωσιακά καλή, με την φωτεινότητα να φτάνει στα 450nits σε φυσιολογικές συνθήκες, ενώ όταν παραστεί ανάγκη, όπως σε εξωτερικούς χώρους, φτάνει τα 1200nits, που είναι πραγματικά εκπληκτικό. Για αυτή τη λειτουργία όμως, θα πρέπει να κλείσετε την αυτόματη φωτεινότητα και να ενεργοποιήσετε το Sunlight mode από τις ρυθμίσεις. Έτσι όποτε κλείνετε την αυτόματη φωτεινότητα, θα μπορείτε να ανεβάσετε τη φωτεινότητα της οθόνης στα 1200nits. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να γίνεται αυτόματα, όμως η ύπαρξη αυτής της επιλογής δε μας χαλάει καθόλου.

Τα χρώματα της οθόνης είναι πολύ ρεαλιστικά, χωρίς υπερβολές και υπερκορεσμό για χάρη του εντυπωσιασμού. Οι γωνίες θέασης είναι και αυτές άριστες, λόγω της AMOLED τεχνολογίας και του Gorilla Glass 5, που είναι πολύ λεπτό και έχει χαμηλή διάθλαση.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε και τα 120Hz της οθόνη, ώστε να φαίνεται η πραγματική σπιρτάδα της συσκευής, ενώ όλα κυλούν ομαλά και χωρίς κολλήματα και προβλήματα.

Στο σύνολο έχουμε μια εξαιρετική οθόνη, που δε συναντάμε εύκολα σε αυτά τα χρήματα, αλλά σε πολύ ακριβότερες συσκευές.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου η συσκευή έρχεται με στερεοφωνικά ηχεία, αρκετά καλή απόδοσης. Ο ήχος είναι αρκετά ικανοποιητικός για την κατηγορία της συσκευής, και βρήκαμε καλό μπάσο και καλές μεσαίες. Θα θέλαμε λίγο πιο δυνατές μεσαίας, γιατί σε κάποια σημεία θάβονται από το μπάσο, χωρίς όμως να σημαίνει πως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Στα θετικά είναι η ύπαρξη της θύρας 3.5mm για τα ακουστικά μας, ώστε να πάρουμε πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε αρκετά για ένα ζευγάρι Βluetooth ακουστικών.

Κάμερα

Το Redmi Note 10 Pro έρχεται με καλά εξοπλισμένη κάμερα, που περιλαμβάνει βασική κάμερα στα 108MP, κάτι που σπανίζει σε αυτά τα χρήματα. Φυσικά έχει και υπερευρυγώνιο φακό με αισθητήρα 8MP και macro φακό στα 5MP, που όμως έχει και AutoFocus.

Από τον βασικό αισθητήρα παίρνουμε πολύ καλές φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες, με καλό δυναμικό εύρος. Ο φακός έχει διάφραγμα f/1.9 και η απόδοσή του είναι εξαιρετική σε θέματα λεπτομέρειας. Η συσκευή με την τεχνική του Pixel Binning, συνδυάζει 9 γειτονικά pixels σε ένα, κάτι που αυξάνει την ποιότητα και μειώνει τον θόρυβο. Τα παραγόμενα χρώματα είναι πολύ ρεαλιστικά και το δυναμικό εύρος αρκετά υψηλό. Από αυτή την κάμερα θα έχουμε και λειτουργία νυκτός με πολύ καλά αποτελέσματα, αφού το θέμα μας φωτίζεται επαρκών και με χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Μαζί με τη βασική κάμερα θα βρούμε την τυπική υπερευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα στα 8MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/2.2. Ο εν λόγω αισθητήρας είναι ο τυπικός για αυτή την κατηγορία, με ρεαλιστικά χρώματα και αρκετά καλό δυναμικό εύρος. Δυστυχώς όμως, από αυτή την κάμερα δεν έχουμε λειτουργία νυκτός, κάτι που δεν βολεύει σε λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αφού και ο φακός δεν είναι τόσο φωτεινός, αλλά και ο αισθητήρας δεν έχει τόσο μεγάλα pixels για να μπορέσει να συλλέξει καλή ποσότητας φωτός σε συνθήκες όχι ιδανικές. Έτσι οι φωτογραφίες από αυτό τον αισθητήρα βγαίνουν πιο σκοτεινές και με θόρυβο, όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός.

Τέλος, έχουμε έναν αισθητήρα 5MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/2.4, για της macro φωτογραφίες μας, ενώ έχει και AutoFocus, κάτι που είναι και το ζητούμενο από τέτοιες κάμερες, για να έχουμε πάντα καθαρές και καλά εστιασμένες macro φωτογραφίες. Από αυτή την κάμερα μπορούμε να πάρουμε πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες, με την κάμερα να είναι πολύ κοντά στο θέμα μας. Τα 5MP είναι ήδη αρκετά πάνω από αυτά που προσφέρει ο ανταγωνισμός. Οι φωτογραφίες σε καλό φωτισμό είναι εκπληκτικές, με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας και καλή εστίαση. Πραγματικά, μας εντυπωσίασε η ποιότητα των φωτογραφιών και το γεγονός πως η κάμερα εστιάζει πολύ κοντά στο θέμα, προσφέροντας τρομερές φωτογραφίες!

Στην πρόσοψη έχουμε μια κάμερα 16MP με φακό διαφράγματος f/2.5, που σε καλό φωτισμό μας δίνει αρκετά καλές φωτογραφίες, το κλειστό όμως διάφραγμα ίσως μας δυσκολέψει σε χαμηλό φωτισμό.

Στο κομμάτι του βίντεο η βασική κάμερα μπορεί να τραβήξει 4K ανάλυση στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, όμως λάμπει διά της απουσίας της η σταθεροποίηση, που θα μπορούσε εύκολα να είναι ηλεκτρονική όπως η εξαιρετική σταθεροποίηση του TCL 20 5G, όμως η Xiaomi δε μας έκανε τη χάρη. Παρ’όλα αυτά η ποιότητα είναι εξαιρετική και η εστίαση ταχύτατη.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είσαι σίγουρος οτι το review αφορά το Xiaomi Redmi Note 10 Pro; Οι παρατιθέμενες φωτογραφίες αφορούν άλλο τηλέφωνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.