Η Xiaomi ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 και οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί δεδομένων των συνθηκών. Ειδικότερα, η εταιρεία μετρούσε 594.8 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023 φθάνοντας μάλιστα τα 600 εκ. με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Το τμήμα των smartphones σημείωσε έσοδα λίγο κάτω από τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, διαθέτοντας 30.4 εκατομμύρια μονάδες. Η μέση τιμή πώλησης των συσκευών άγγιξε τα 163 δολάρια, αύξηση 2.7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η Xiaomi βρέθηκε στη τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς με μερίδιο 11.3%, αν και η Apple όπως και η Samsung διέθεσαν τον διπλάσιο αριθμό συσκευών.

Στην  εγχώρια αγορά της Κίνας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22% τρίμηνο με το τρίμηνο, αν και η Vivo κατάφερε να την ξεπεράσει, πιέζοντας τη Xiaomi στη τέταρτη θέση, με την Apple πρώτη και την Oppo δεύτερη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.