Η Xiaomi πρόκειται να παρουσιάσει τους πρώτους της επεξεργαστές για smartphones, σε μόλις δύο ημέρες και η εκστρατεία για την διαφήμιση τους έχει ήδη ξεκινήσει. Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει στο κανάλι της, δύο νέο βίντεο που κάνουν tease ουσιαστικά την ανακοίνωση της σειράς επεξεργαστών Pinecone.

https://youtu.be/SVmQQlCkk2g

Τα Pinecone chipsets θα είναι η πρώτη προσπάθεια της Xiaomi να εισέλθει στον κλάδο των επεξεργαστών και η σειρά θα περιλαμβάνει τον high-end Pinecone V970 και τον low-end Pinecone V670. Τα δύο chipsets θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση της εταιρείας στις 28 Φεβρουαρίου.

https://youtu.be/YNcI2uSgt50

Ο Pinecone V970 μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τον Huawei Kirin 960 – ο επεξεργαστής είναι ένα setup δύο-cluster με 4x A73 πυρήνες και 4x Α53 πυρήνες, ενώ η GPU είναι μια Mali-G71. Το chipset της Xiaomi θα κατασκευαστεί στα 10nm (σε αντίθεση με τα 14nm του Kirin) και η GPU θα έρθει με 12 πυρήνες (έναντι των 8 του Kirin).

Το Pinecone V670 θα γίνει με την παλιά διαδικασία 28nm, και θα περιλαμβάνει οκτώ A53 πυρήνες και την Mali-T860MP2 GPU. Αυτά τα specs είναι λίγο πολύ το ίδια με τον MT6750, έναν πολύ μέτριο επεξεργαστή που στερείται την υποστήριξη για 1080p οθόνες.

Τα παραπάνω δεν έχουν επιβεβαιωθεί φυσικά ακόμα και θα μπορούσαν να υπάρχουν τελευταίες αλλαγές στα χαρακτηριστικά τους. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για τις 28 Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.