Η Xiaomi, μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλής κατασκευάστριες ηλεκτρονικών ειδών στην Κίνα, έκανε σήμερα την είσοδο της σε μία από τις πιο hot κατηγορίες τεχνολογικών gadgets, τα drones, παρουσιάζοντας επίσημα το νέο Mi Drone.

xiaomi-mi-drone

Εκ πρώτης όψεως, το Mi Drone δεν έχει πολλές διαφορές από ένα συνηθισμένο quadcopter. Διαθέτει μια πλήρως περιστρεφόμενη 4Κ κάμερα, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με 1080p, και η μπαταρία του είναι στα 5100mAh. Επιπλέον έρχεται μαζί  με ένα τηλεχειριστήριο, στο οποίο θα μπορεί ο χρήστης να τοποθετήσει το smartphone του ως viewfinder.

xiaomi-mi-drone0

Το πραγματικά καινοτόμο χαρακτηριστικό του Mi Drone, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο χρήστης θα μπορεί να αποσυνδέει ορισμένα τμήματά του, δίνοντας του έτσι την δυνατότητα να το επισκευάζει εύκολα, αφού η κάμερα και οι άξονες του θα αφαιρούνται.

Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές για το Xiaomi Mi Drone είναι πραγματικά προσιτές. Το Mi Drone με την 1080p κάμερα θα κοστίζει περίπου 350 ευρώ, ενώ αυτό με την 4K κάμερα θα κυκλοφορήσει στα 410 ευρώ. Η τιμές αυτές είναι εξαιρετικά χαμηλές, αφού ένα αντίστοιχο drone από εταιρείες όπως η DJI ξεπερνάνε τα 1000 ευρώ.

Λάβετε υπόψη ότι, όπως τα περισσότερα προϊόντα της Xiaomi, το Mi Drone θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα χωρίς να υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα στην Ευρώπη ή ακόμα και τις ΗΠΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ