Εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε στα χέρια μας τα Xiaomi Mi Band 2 και Mi Band 1s, τα οποία μας έστειλε το GearBest για τις ανάγκες του review. Αρκετοί Techmaniacs μας ρώτησαν σχετικά με τα smartbands της Xiaomi, οπότε δεν χάσαμε χρόνο και σας ετοιμάσαμε ένα review.

Οι δύο συσκευές έχουν πολλά κοινά, με το Mi Band 2 να έχει κάποια έξτρα που οι περισσότεροι θα βρουν ενδιαφέροντα. Να τονίσουμε πως οι συσκευές παίζουν με όλα τα Android και iOS smartphones (Android 4.4 και άνω / iOS 7 και άνω), κατεβάζοντας την εφαρμογή Mi Fit από το εκάστοτε μαγαζί εφαρμογών.

Xiaomi Mi Band 2

To Xiaomi Mi Band 2 έρχεται στα €29 περίπου και μπορεί να μετρήσει τα πάντα γύρω από την άσκησή σας και όχι μόνο. Καταγράφει βήματα που κάνετε, αποστάσεις που διανύετε, τον καρδιακό σας παλμό και τις θερμίδες που καταναλώνετε. Επιπλέον, από το Mi Fit, μπορείτε να καταγράψετε τον ύπνο σας, ενώ σας δίνει δεδομένα για το πότε ξυπνάνε μέσα στο βράδυ, τις ώρες που είστε σε ελαφρύ ύπνο, αλλά και τις περιόδους που πέφτετε σε βαρύ ύπνο και την κατάσταση REM.

1473046083222639

Ο έλεγχος της συσκευής γίνεται από το κινητό σας, αλλά και από την ίδια συσκευή, καθώς φέρει OLED οθόνη, ώστε να μας δείχνει τις πληροφορίες που θέλουμε. Η χρήση γίνεται από το capacitive πλήκτρο κάτω από την οθόνη.

Στο πίσω μέρος του Mi Band 2 θα βρούμε αισθητήρα καρδιακών παλμών, για να κάνουμε έλεγχο κατά την άσκησή μας ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στη μέρα θελήσουμε.

Η συσκευή μπορεί επίσης να μας ειδοποιεί για τυχόν γεγονότα στο τηλέφωνό μας, όπως την λήψη μηνυμάτων, email, κλήσεων ή όταν έχουμε ειδοποιήσεις από εφαρμογές.

Τα δεδομένα τις άσκησης μας συγχρονίζονται με τον Mi Account μας για να είναι προσβάσιμα από παντού.

Τέλος η συσκευή είναι αδιάβροχη με πιστοποίηση IP67 και η μπαταρία της είναι 70mAh, που είναι αρκετή για να σας βγάλει μέχρι 20 μέρες με ήπια χρήση και 12 μέρες σε έντονη χρήση.

Xiaomi Mi Band 1S

To Xiaomi Mi Band 1S είναι μια πιο οικονομική έκδοση της συσκευής, που θα βρούμε στα €12 μόνο. Έχει όλες τις λειτουργίες του Mi Band 2, όμως δεν διαθέτει χειρισμό από το ρολόι και λείπει η οθόνη. Αντί της οθόνης θα βρούμε notification LEDs, που μας ειδοποιούν ανάλογα με το χρώμα για το τι συμβαίνει στο κινητό μας.

1024_2000

Η μπαταρία του είναι στις 45mAh, αλλά λόγω της μη ύπαρξης οθόνης, θα το δείτε να βγάζει μέχρι και 12 μέρες αυτονομίας, με πλήρη χρήση.

Διαθέτει και αυτό τους ίδιους αισθητήρες με το μεγάλο του αδερφάκι, οπότε μπορείτε να μετρήσετε βήματα που κάνετε, αποστάσεις που διανύετε, τον καρδιακό σας παλμό και τις θερμίδες που καταναλώνετε. Στο πίσω μέρος του έχει και αυτό αισθητήρα καρδιακών παλμών.

Με το Mi Band 1s μπορούμε επίσης να κάνουμε καταγραφή του ύπνου μας, όπως με το Mi Band 2.

Βρείτε εδώ το Xiaomi Mi Band 2

Βρείτε εδώ το Xiaomi Mi Band 1S

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αύριο λογικά θα το έχω στα χέρια μου. Το έχει φίλος και απο οτι μου έχει περιγράψει είναι αυτό που λέει οτι είναι. Πολύ καλό προϊόν που στην τιμή του όντως δεν υπάρχει ανταγωνισμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.