Έχοντας ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο, το Xiaomi Mi A3 είναι το τελευταίο και πιο πρόσφατο Android One smartphone της Xiaomi. Αυτό σημαίνει στη πράξη ότι τρέχει μια καθαρή έκδοση του Android 9 Pie και θα λαμβάνει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, με updates στο Android Q και στο Android R να είναι εγγυημένες. Παρά το γεγονός ότι το Xiaomi Mi A3 είναι το νέο παιδί της Xiaomi, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αγνοήσεις και τον προκάτοχο. Περίπου όντας ενός έτους, το Mi A2 συνεχίζει να έχει χαρακτηριστικά που δικαιολογούν την αγορά του εντός του 2019. Επιπλέον, το Mi A2 είναι ένα Android One smartphone  που θα λάβει τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας, μαζί με το Android Q.

Ξεκινόντας με την οθόνη, οι διαφορές έγκεινται στον τύπο και την ανάλυση. Το Xiaomi Mi A3 διαθέτει μια AMOLED, αν και η ανάλυση HD+ είναι μικρότερη από την FULL HD+ ανάλυση του Xiaomi Mi A2. Η οθόνη του Mi A2 είναι IPS LCD ενώ του Mi A3 είναι AMOLED. Αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη κίνηση για πολλούς. Είναι σαν η Xiaomi να έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός και ένα βήμα προς τα πίσω.  Η βασική έκδοση του Mi A3 διπλασιάζει τον αποθηκευτικό χώρο του Mi A2 αλλά η RAM μένει στα 4GB. Μπορείτε να έχετε ως 6GB RAM αν πάρετε την έκδοση των 128GB του Xiaomi Mi A2.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, το Mi A3 διαθέτει τον Snapdragon 665, ενώ στο Mi A2 θα συναντήσεις τον λίγο παλαιότερο Snapdragon 660, με τις διαφορές να μην είναι τόσο εμφανείς σε πραγματικές συνθήκες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Snapdragon 665 είναι η υποστήριξη εικόνων 48MP, κάτι που μας φέρει στις κάμερες. Στο Xiaomi Mi A3 έχουμε μια κάμερα των 48MP, μια των 8MP ultra wide κάμερα και 2MP depth sensor, ενώ στο Xiaomi Mi A2 έχουμε έναν κύριο αισθητήρα των 12MP και έναν των 20MP δευτερεύον για καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όσον αφορά την ματαρία, στο Mi A3 έχουμε μια των 4.030mAh, ενώ στο Mi A2 μια των 3.000 mAh αν και τα δυο τηλέφωνα διαθέτουν 18w fast charge. Επιπλέον, στο Xiaomi Mi A3 θα συναντήσεις και έναν σαρωτή εντός οθόνης. Εσείς πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά του Xiaomi Mi A3;

Μπορείς να αγοράσεις το Xiaomi Mi A3 από το Cafago.com στα 212 ευρώ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.