Η Xiaomi ανέβηκε στην σκηνή της εκδήλωσης που διοργάνωσε και μας έδωσε το Xiaomi Mi 6. Η συσκευή είναι, σύμφωνα με την εταιρία, το αποτέλεσμα 7 χρόνων εμπειρίας.

Η συσκευή έχει στο εσωτερικό της τον Snapdragon 835 μαζί με 6GB RAM, κάτι που είναι εκρηκτικός συνδυασμός, αφού η συσκευή μπορεί να σκοράρει πάνω από 184.000 πόντους στο AnTuTu.

Η συσκευή διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία στην πρόσοψη, όμως δεν διαθέτει 3.5mm jack για τα ακουστικά μας, πράγμα που δεν μας χάλασε αρκετά θα λέγαμε.

Κατασκευαστικά η συσκευή είναι από αλουμίνιο και γυαλί, με 2.5D γυαλί στην πρόσοψη και κυρτό γυαλί στο πίσω μέρος. Η συσκευή είναι splashproof, που την κάνει ανθεκτική σε πιτσιλιές.

H οθόνη της συσκευής είναι στις 5.15 ίντσες με ανάλυση 1080p, όπως και ο προκάτοχός του. Η τεχνολογία της οθόνης είναι IPS LCD και η φωτεινότητα είναι για άλλη μια φορά στα 600nits, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την συσκευή ακόμα και κάτω από τον καλοκαιρινό, μεσημεριανό ήλιο.

Στο κομμάτι της κάμερας έχουμε διπλό αισθητήρα στο πίσω μέρος, στα 12MP. Ενώ η διπλή κάμερα θα επιτρέπει στην συσκευή να αναγνωρίζει το βάθος πεδίου και να παράγει φωτογραφίες πιο κοντά στην ανθρώπινη όραση. Το πιο καλό με την κάμερα όμως είναι πως προσφέρει 2Χ οπτικό ζούμ, για να ζουμάρουμε χωρίς να μειώνεται η ποιότητα.

Φυσικά η συσκευή προσφέρει Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας 3 αξόνων, για να μην έχουμε κουνημένες φωτογραφίες. Σύμφωνα με την εταιρία είναι βελτιωμένος σε σχέση με τον ήδη άριστο σταθεροποιητή του Mi 5. Η καμερα φυσικά θα διαθέτει Beauty Mode για πορτρέτα, χρησιμοποιώντας τους 2 αισθητήρες για να παράγει Bokeh εφέ, όπως το iPhone 7 Plus και το Huawei P10. Τα πρώτα δείγματα από την κάμερα φαίνονται εντυπωσιακά.

Η συσκευή έρχεται με NFC και η μπαταρία της είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με το Xiaomi Mi 5, αφού είναι στις 3350mAh. Σύμφωνα με την εταιρία είναι αρκετή γα να βγάλει μια μέρα χρήση άνετα.

Η συσκευή θα έρθει και σε έκδοση με κεραμική πλάτη και 18Κ χρυσό γύρω από την οθόνη. Τιμολογιακά η συσκευή θα έρθει στα CNY 2499 (€338) για την έκδοση με τα 6GB RAM+64GB αποθηκευτικό χώρο. H κεραμική έκδοση με τα 6GB RAM + 128GB αποθηκευτικό χώρο θα έρθει στα CNY 2999 (~€405).

Το Xiaomi Mi 6 θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα και σε συνεργάτες της εταιρίας, από τις 28 Απριλίου.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ