Οθόνη

Το Xiaomi Mi 10 Pro 5G έρχεται με σχεδόν την ίδια οθόνη που είδαμε και στο Mi 10 5G, με την διαφορά πως εδώ είναι ελάχιστα πιο φωτεινή. Έτσι έχουμε μια οθόνη 6.68 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης 1080×2340. Η οθόνη είναι στα 90Hz για πιο ομαλή κίνηση και η φωτεινότητα φτάνει τα 1200nits, σε αντίθεση με τα 1120nits του Mi 10 5G.

Ξεκινάμε από τα 90Hz της οθόνης, που προσφέρουν πολύ ομαλή κίνηση στην πλοήγηση στο λειτουργικό και τις εφαρμογές. Αυτό δίνει άλλο αέρα στην χρήση, δίνοντας την αίσθηση πως  ταχύτητας και ομαλότητας.

Η ίδια η οθόνη έχει 386ppi πυκνότητα σε pixels, που είναι αρκετά για πολύ υψηλή ευκρίνεια στην απεικόνιση. Το ίδιο το πάνελ προσφέρει πολύ ρεαλιστικά χρώματα και άριστες γωνίες θέασης, όπως προστάζει και η τεχνολογία της οθόνης. Το δυναμικό εύρος της οθόνης είναι άριστο και η οθόνη είναι πλήρως συμβατή με περιεχόμενο HDR10+, ώστε να απολαύσουμε την θέαση σε Netflix και YouTube.

Στο σύνολο η οθόνη του Xiaomi Mi 10 Pro 5G είναι σε πολύ καλά επίπεδα που θα μας επιτρέψει την πολύ ευχάριστη θέαση περιεχομένου

Ήχος

Ηχητικά έχουμε πραγματικά μία από τις πιο άρτιες αποδόσεις σε smartphone με ήχο που θυμίζει άλλες εποχές, όταν τα smartphones με στερεοφωνικό ήχο είχαν δύο ηχεία. Έτσι λοιπόν και στο Mi 10 Pro 5G έχουμε ένα δεύτερο ηχείο στο πάνω μέρος της συσκευής, για πραγματικό στερεοφωνικό ήχο, με τα δύο ηχεία να παίζουν στην ίδια ένταση ήχου.

Έτσι έχουμε πολύ καλό ήχο, με πολύ καλά επίπεδα έντασης, χωρίς ιδιαίτερες παραμορφώσεις. Τα μπάσα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και οι ψηλές είναι πολύ καλές. Οι μεσαίες γεμίζουν τον ήχο με επιτυχία και το σύνολο της εμπειρίας είναι άρτιο, ενισχύοντας την εμπειρία θέασης στην τεράστια οθόνη.

Αν θέλουμε ακουστικά, το DAC είναι αρκετά ποιοτικό, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα, όμως χρειαζόμαστε αντάπτορα από 3.5mm audiojack σε USB-C.

Κάμερα

Εδώ έχουμε την βασική διαφοροποίηση σε σχέση με το απλό Xiaomi Mi 10 5G, αφού πλέον έχουμε και την προσθήκη τηλεφακών, που αντικαθιστούν την κάμερα macro και την κάμερα αναγνώρισης βάθους πεδίου.

Έτσι λοιπόν έχουμε την καλύτερη κάμερα σε Xiaomi smartphone και μια από τις καλύτερες αυτή την στιγμή στην αγορά. Αυτό που κάνει την κάμερα να διαφέρει αρχικά η χρήση του Snapdragon 865, που με τον νέο ISP παράγει πολύ μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ για τις φωτογραφίες μας.

 

Αναλυτικότερα έχουμε έναν αισθητήρα 108MP, που πρακτικά είναι ο ίδιο με αυτόν του Galaxy S20, που όμως με τον Snapdragon 865 φαίνεται να μας δίνει καλύτερο αποτέλεσμα και χωρίς προβλήματα στην εστίαση. Ο φακός μπροστά από τον αισθητήρα είναι αρκετά φωτεινός, με διάφραγμα f/1.7, ενώ διαθέτει και OIS για την σταθεροποίηση, κάτι που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του βίντεο.

 

Από αυτόν τον αισθητήρα παίρνουμε πολύ δυνατές φωτογραφίες, με υψηλή λεπτομέρεια και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Τα χρώματα όμως είναι κάπως πιο υπερκορεσμένα σε σχέση με αυτό που βλέπουμε, κάτι που πιθανότατα οφείλεται στο ΑΙ της εφαρμογής της κάμερα, αφού όταν το κλείναμε τα αποτελέσματα ήταν πιο κοντά σε αυτό που βλέπαμε.

Η κάμερα λειτουργεί με την τεχνική του Pixel Binning, συνδυάζοντας 4 γειτονικά pixels σε ένα, παράγοντας μια φωτογραφία που φτάνει τα 27MP. Οι φωτογραφίες έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος, που είναι σημάδι πως δεν έχουμε πολύ μεγάλη συμπίεση, ώστε να έχουμε την μέγιστη δυνατή ποιότητα. Οι τελικές φωτογραφίες παρουσιάζουν και πολύ καλό δυναμικό εύρος.

Σε χαμηλότερο φωτισμό έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα, με τις φωτογραφίες να είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ φωτισμένες. Οι φωτογραφίες έχουν καλά επίπεδα λεπτομέρειας, όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι έχουμε υπερφωτισμό.

Σε αντίθεση με το Mi 10 5G οι δύο επόμενες κάμερες είναι διαθέτουν τηλεφακούς 2X και 5X.

Η κάμερα με το 2Χ οπτικό ζουμ, έχει αισθητήρα 12MP και διάφραγμα f/2.0, που είναι αρκετά φωτεινό για τηλεφακό. Οι φωτογραφίες έχουν καλά επίπεδα λεπτομέρειας, με καλό δυναμικό εύρος, όμως εδώ έχουμε ακόμα πιο κορεσμένα χρώματα. Σε χαμηλό φωτισμό έχουμε καλά αποτελέσματα, χάρη στο f/2.0 του φακού.

Ο δεύτερος τηλεφακός έρχεται με 5X ζουμ και αισθητήρα 8MP, που είναι μικρότερος από τον μικρότερο σε σχέση με αυτόν της 2Χ κάμερας. Αυτό όμως που διαφέρει είναι το διάφραγμα f/2.0 που είναι ασυνήθιστα φωτεινό για τέτοιο τηλεφακό. Παρά την χαμηλότερη ανάλυση του αισθητήρα παίρνουμε πολύ καλά αποτελέσματα, με καλά επίπεδα λεπτομέρειας, που πιθανότατα οφείλεται και αυτό στον Snapdragon 865 και του ISP του.

Η τελευταία κάμερα της πλάτης είναι αυτή με την υπερευρυγώνιο φακό, που έρχεται με αρκετά μεγάλο αισθητήρα στα 20MP, ενώ ο ίδιος ο φακός έχει διάφραγμα f/2.2. Η ανάλυση του αισθητήρα είναι αρκετή για να χωρέσει όλη την πληροφορία του πλάνου, χωρίς να έχουμε ιδιαίτερη μείωση στην λεπτομέρεια, ενώ η υπερευρυγώνια κάμερα προσφέρει μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με τον ανταγωνισμό από την Samsung και την Apple. Επίσης έχουμε και Autofocus, που μέχρι στιγμής μόνο η Xiaomi και η Huawei προσφέρουν στον υπερευρυγώνιο.

Ας πάμε στα αρνητικά όμως, που είναι πως λειτουργία νυκτός έχουμε μόνο από τον βασικό αισθητήρα των 108MP, ενώ στον υπερευρυγώνιο και τους τηλεφακούς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη, έως και αδύνατη την λήψη φωτογραφιών στο χέρι, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ώστε να έχουμε ανεκτά αποτελέσματα.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε την δυνατότητα λήψης βίντεο μέχρι και 8K από την πίσω κάμερα, χωρις το ενοχλητικό crop που είδαμε στα Galaxy S20. Λόγω του Snapdragon 865 δεν έχουμε framedrops, όμως δεν θα βρούμε σταθεροποιηση . Για αυτό προτείνουμε την εγγραφή σε 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο που είναι πιο γνωστή ανάλυση και λειτουργεί άριστα στην συσκευή, με πολύ καλή σταθεροποίηση και μεγαλύτερο ρυθμό frames. H ποιότητα του βίντεο είναι σε πολύ καλά επίπεδα, με υψηλή λεπτομέρεια και πολύ καλά επίπεδα ομαλότητας στην κίνηση. Σε χαμηλό φωτισμό, το βίντεο από την βασική κάμερα είναι σε πολύ καλά επίπεδα, όμως από τους τηλεφακούς και τον υπερευρυγώνιο έχουν παρουσία θορύβου, χάρη στο πιο κλειστό διάφραγμα. Κατά την διάρκεια της λήψης, δεν μπορούμε να κάνουμε εναλλαγή στους φακούς.

Στην πρόσοψη έχουμε μια κάμερα των 20MP, με φακό διαφράγματος f/2.0 που έχει πολύ καλή απόδοση, όμως δεν έρχεται με autofocus, όπως οι προτάσεις του ανταγωνισμού. Σε χαμηλό φωτισμό έχουμε παρουσία θορύβου, αν δεν ενεργοποιήσουμε τον φωτισμό από την οθόνη.

Στο σύνολο έχουμε μια πολύ ικανή κάμερα, που είναι πλήρως ανταγωνιστική και μπορεί να σταθεί πολύ εύκολα και ακόμα και να ξεπεράσει πολλές από τις προτάσεις του ανταγωνισμού.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλό review μπράβο σας!
    Σίγουρα δεν έχετε επιλογή για app drawer??
    Σαν κάτοχος mi mix 2s σε miui 11 έχω αυτήν την επιλογή…..

  2. Xiaomi Mi 10 Pro 5G πολύ καλό κινητό αλλά… Σε πόσες ολόκληρες χώρες υπάρχει το 5G αυτή τη στιγμή; Υπάρχει μόνο σε μερικές περιοχές σε κάποιες χώρες… Άρα γιατί να μην έχει και επιλογή χωρίς 5G; Εδώ Ελλάδα γιατί να πληρώσω για μια τεχνολογία που δεν υπάρχει ακόμη; Και σε άλλες χώρες το ίδιο… Όχι λοιπόν μακριά!!! Όσες εταιρείες φέρνουν Ελλάδα 5G συσκευές μην τους κάνετε τη χάρη να τους πληρώνετε τζάμπα… Όταν έρθει Ελλάδα και έχει μια σοβαρή κάλυψη το συζητάμε… Αν έρθει γιατί βλέπω πολλούς που θέλουν να κάψουν κεραίες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.