Πριν από μερικές ημέρες θα θυμάστε, ότι η Xiaomi κατέρριψε έναν μύθο σχετικά με τις γρατσουνιές του smartphone και τη χρήση οδοντόκρεμας για να απαλλαχθείς από αυτές. Σε μια σειρά ολιγόλεπτων video που φέρει το hashtag #XiaomiAcademy,, η εταιρεία καταρρίπτει πολλές φήμες και μύθους που αφορούν το smartphone μας.

Η Xiaomi το απέδειξε μόλις! Αυτό το trick δεν εξαλείφει τις γρατσουνιές του smartphone (video)

Johannes Plenio

Αυτή τη φορά με ένα Tesla coil διεξήγαγε ένα απλό πείραμα σε μια προσπάθεια να προσομοιώσει τους κεραυνούς. Όπως φαίνεται και στο video, το τηλέφωνο συνεχίζει να παίζει ανενόχλητο το video χωρίς διακοπές ή προβλήματα, ενώ δεν επηρεάζει και την ποιότητα των φωνητικών κλήσεων ή του σήματος.

Από που όμως προήλθε η εν λόγω φήμη; Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν περισσότερο ενσύρματα τηλέφωνα, υπήρχε διάχυτος ο φόβος ότι ο κεραυνός θα περάσει μέσα από αυτά. Μάλιστα, έχει σκοτωθεί κόσμος σε τέτοιες καταστάσεις. Ωστόσο, το εν λόγω πείραμα απέδειξε ότι οι κεραυνοί δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση το σήμα κινητής ή του λειτουργία του smartphone.

Από την άλλη δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε το smartphone κατά τη διάρκεια καταιγίδας σε ανοικτό χώρο. Στα τέλη του 2019 στην Ινδία ένα άτομο χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ μιλούσε στο smartphone και έχασε τη ζωή του. 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.