Το DxOMark αποτελεί έναν οργανισμό που αξιολογεί τις επιδόσεις των smartphones. Ξεκίνησε από τις κάμερες και τους φακούς και επεκτάθηκε σε τομείς όπως η μπαταρία, η οθόνη και ο ήχος. Πολλές flagship συσκευές που αξιολογούνται από την ομάδα του DxoMark λαμβάνουν σχετικά scores και κατατάσσονται βάσει αυτών.

Στην αρχή τα διάφορα brands ενδιαφέρονταν σε μεγάλο βαθμό για τα σκορ αυτά και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αναφέρονταν κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων συσκευών. Το τελευταίο όμως διάστημα, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αρχίζουν και χάνουν το ενδιαφέρον τους, εκτός και αν η συσκευή βρίσκεται στη πρώτη θέση. Αυτό ακριβώς, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO του DxoMark Frederik Guichard, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Jiemian News.

Αναφερόμενος στη Xiaomi και στους άλλους κατασκευαστές που δεν στέλνουν συσκευές για να τις αξιολογήσουν ο Guichar ανέφερε ότι δεν είναι ότι λιγότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τα δικά μας score αλλά ότι λιγότερες συσκευές μπορούν να βρεθούν στη κορυφή. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μια συσκευή που βρίσκεται στη πρώτη θέση λαμβάνει σημαντική εμπορική προώθηση και προσοχή και επομένως αν ένα brand δεν θεωρεί ότι το smartphone του θα βρεθεί στη πρώτη θέση δεν θα στείλει μια συσκευή.

Στην ουσία απαντά σε ένα report από την περασμένη εβδομάδα, όπου η Xiaomi δεν έστειλε το Xiaomi 12S Ultra στο DxOMark.  Έπρεπε να το αγοράσει η ομάδα και να το αξιολογήσει, πετυχαίνοντας 138 συνολικούς βαθμούς, λίγο κάτω από τους 143 του Xiaomi 11 Ultra.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.