Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Xiaomi, ο Lei Jun, μιλώντας στο συνέδριο της εταιρείας για τα 9 χρόνια πορείας της Xiaomi στην αγορά, βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις του τύπου, εκ των οποίων η σημαντικότερη ήταν εκείνη που έβαζε και την παράμετρο της Huawei.

Ποιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν οι τιμές των Xiaomi συσκευών στο μέλλον θα είναι όλο και πιο ίδιες με τις αντίστοιχες της Huawei. Ο ίδιος, απάντησε, όχι ποτέ. Στη συνέχεια επισήμανε ότι οι χαμηλές τιμές και το value  δεν είναι το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα, τόνισε, η Xiaomi θέλει να δημιουργήσει έναν projector των 150 ιντσών. Η αξία του προϊόντος θα είναι 100000 Yuan (13 χιλιάδες ευρώ) αλλά η Xiaomi το πουλά για 1300 ευρώ. Θα λέγατε ότι είναι λίγα; Επιπλέον, το να έχεις σαν κατασκευαστής υψηλές τιμές, δεν σημαίνει ότι το προϊόν είναι καλύτερο. 

Με την τελευταία αυτή φράση, σαφώς η Xiaomi υπαινίσσεται το Huawei P30 Pro που κάνει το ντεμπούτο του στα 1049 ευρώ, όταν η φθηνότερη έκδοση του Xiaomi Mi 9 διατίθεται έναντι 450 ευρώ περίπου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Xiaomi επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά, ότι στόχος είναι να αλλάξει ριζικά την βιομηχανία κατασκευής smartphone συσκευών στην Κίνα, δημιουργώντας προϊόντα ποιοτικά τα οποία θα αγγίζουν τον τελικό χρήστη σε κάθε μέρος του πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.