Αν χρησιμοποιείς ένα Xiaomi smartphone με υποδεέστερες επιδόσεις τότε καλό θα είναι να ακολουθήσεις τον εν λόγω σύντομο οδηγό και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις ώστε να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση. Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δούμε 4 τρόπους για να αυξήσεις την ταχύτητα του MIUI.

OnePlus 12: Η πρώτη στον κόσμο οθόνη με 4.500 nits φωτεινότητα: Είναι απάτη;

Ενεργοποίησε το Memory Extension feature

Η επέκταση RAM είναι ένα χαρακτηριστικό που η Xiaomi έχει προσφέρει από το 2021 στις συσκευές της και χρησιμοποιεί τον εσωτερικό χώρο τη συσκευής για να αυξήσει τη διαθέσιμη μνήμη RAM. Μπορεί να λειτουργεί το ίδιο γρήγορα όπως μια φυσική RAM, αυξάνει όμως σημαντικά τις επιδόσεις του MIUI.

xiaomi

Ενεργοποίησε την αυτόματη εκκαθάριση cache

Η cache της συσκευής μπορεί ανάλογα βέβαια και με τη χρήση να γεμίζει γρήγορα, κάνοντας τη συσκευή να κολλάει και να επιβραδύνει τα animations. Κάθε φορά που κλειδώνει η συσκευή το Auto Cache feature καθαρίζει την μνήμη, ενώ μπορείς να ρυθμίσεις και πότε θα το κάνει.

Απενεργοποίησε τα animations συστήματος

Η μέθοδος αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα MIUI smartphones. Μπορείς ρυθμίζοντας μια τιμή μεταξύ 0 ή 0.5 να κάνεις το MIUI πλέον να το αισθάνεσαι σημαντικά πιο γρήγορο.

Διατήρησε καθαρό τον εσωτερικό χώρο της συσκευής

Η κατάσταση του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου επηρεάζει την σταθερότητα της συσκευής σου. Όταν ο αποθηκευτικός χώρος είναι γεμάτος, η ταχύτητα του storage chip επιβραδύνεται. Μην εγκαθιστάς περιττές για εσένα εφαρμογές.

xiaomi

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.