Το Xiaomi 13 Ultra ανακοινώθηκε επίσημα και έρχεται με μια τρομερά καλά εξοπλισμένες κάμερες, για όλες τις συνθήκες. Ο εξαιρετικός συνδυασμός αισθητήρων και φακών, αλλά και ο νέος τρόπος επεξεργασίας των δεδομένων, μας δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα, τουλάχιστον σύμφωνα με την εταιρία.

Κατά την ανακοίνωση, η Xiaomi παρέθεσε πολλά δείγματα που δείχνουν τις ικανόητητες των καμερών και το αποτέλεσμα δαίνεται σα να ειναι τραβηγμένο από κάποια mirrorless.

Οι φακοί που χρησιμοποιούνται στην συσκευή, είναι αποτέλεσμα της νέας διαδικασίας παραγωγής υψηλής ακρίβειας, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Leica.

Η βασική κάμερα φοράει έναν IMX 989 στην 1 ίντσα και έχει διαφραγμα που αλλάζει ανάμεσα σε f/1.9 και f/4.0 ανάλογα με το βάθος πεδίου που επιλέγει ο χρήστης ή ο αλγόριθμός της εφαρμογής κάμερας, αν είμαστε στο αυτόματο.

εντυπωσιακός είναι και ο υπερευρυγώνιος στα 12mm που είναι ο πιο ευρύς που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε συσκευή. Μέχρι σήμερα τον μεγαλύτερο τον είχαμε στο iPhone 14 Pro, στα 13mm. Η κάμερα μπορεί να εστιάσει μέχρι και 5 εκατοστά από το θέμα, αφού έχουμε autofocus από αυτό τον φακό, για τις macro λήψεις μας. Ο αισθητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο IMX 858, που συναντήσαμε και στο πολύ δυνατό Honor Magic 5 Pro.

Από τηλεφακούς, έχουμε τον βασικό, που προσφέρει 3.2x οπτικό ζουμ, με τον 75mm φακό του. Ο αισθητήρας που χρησιμοποιείεται είναι ο IMX 858, ενώ το διάφραγμα του φακού είναι f/1.8, εξαιρετικό για τηλεφακό, αφού εγγυάται καλά φωτισμένες φωτογραφίες με πολύ καλή ποιότητα και χαμηλό θόρυβο, ακόμα και σε χαμηλότερο φωτισμό.

Xiaomi 13 Ultra: Ανακοινώθηκε και είναι το απόλυτο φωτογραφικό κινητό!

Τέλος έχουμε τον περισκοπικό φακό, ξανά με τον IMX 858 και διάφραγμα f/3.0. Στα 120mm το διάφραγμα είναι αρκετά ανοιχτό και η κάμερα προσφέρει 5x οπτικό ζουμ.

Η Xiaomi χάρει στην επεξεργασία που κάνει, προσφέρει και ενδιάμεσες τιμές ζουμ σε 2X και 10Χ, που προσφανώς είναι hybrid, αλλά η εταιρία υπόσχεται άριστα αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες.

Η εταιρία δήλωσε πως δεν της αρέσει καθόλου το ψηφιακό look στις φωτογραφίες, με το sharpening να τονίζει υπερβολικά τις φωτογραφίες και θα συμφωνήσουμε μαζί της. Έτσι δημιούργησε τους Smuucron φακούς με την Leica, για να λύσει αυτό το πρόβλημα, αφού προσφέρουν οξύτητα στις φωτογραφίες, που όμως δεν είναι υπερβολική και δεν δημιουργεί προβλήματα.

Μια άλλη προσθήκη είναi η δυνατότητα συνεχούς εστίασης, ώστε να χρειάζεται μόλις 0.8 δευτ. για να βγει μια φωτογραφία, αφού το κάδρο μας είναι πάντα σωστά εστιασμένο πριν το κλικ.

Τα πρώτα δείγματα από την κάμερα είναι άκρως εντυπωσιακά και ανυπομονούμε να πιάσουμε την συσκευή στα χέρια μας, ώστε να ανακαλύψουμε και εμείς αν τα πράγματα είναι τόσο καλά όσο υπόσχεται η Xiaomi. Αν κρίνουμε όμως από το 13 Pro, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να έχουμε μια άκρως εντυπωσιακή κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.