Τα περισσότερα high end smartphones είναι ικανοποιητικά γρήγορα για τους περισσότερους χρήστες, αλλά όσον αφορά τα νούμερα οι επεξεργαστές της Apple είναι μπροστά από τα SoCs που βρίσκονται στο εσωτερικό των Android. Τα iPhone παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις και γραφικά σε σχέση με τα Android smartphones, ωστόσο η Qualcomm φαίνεται ότι πλησιάζει αρκετά.

Ο Golden Reviewer, ανακάλυψε ότι το τελευταίο και πιο πρόσφατο flagship smartphone της Xiaomi, το Xiaomi 12S Ultra, παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά σε σχέση με οποιοδήποτε smartphone, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Apple. Το τηλέφωνο εξοπλίζεται με τον Snapdragon 8 Plus Gen 1, που αποτελεί μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον Gen 1 χάρη στην παραγωγική διαδικασία των 4nm της TSMC.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το chip προσφέρει 10% καλύτερες επιδόσεις CPU και 10% πιο γρήγορη GPU σε σχέση με τον προκάτοχο ενώ και καταναλώνει κατά 30% λιγότερη ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το γεγονός ότι στο Geshin Impact το Xiaomi 12S Ultra παρουσίαζε υψηλότερα frame rates σε σχέση με άλλα smartphones, ενώ το average  FPS άγγιζε τα 57.7 και μάλιστα, χωρίς η θερμοκρασία του να ανέβει σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, κατάφερε να διατηρήσει πιο χαμηλά επίπεδα θερμοκρασίας σε σχέση με πολλά άλλα smartphones της λίστας, όπως το iPhone SE 2022, το iPhone 13 Pro Max, όπως και την Snpadragon 8 Gen 1 έκδοση του S22 Ultra.

Αν και δεν υπάρχουν benchmarks για το Xiaomi 12S Ultra, μια Asus συσκευή που είχε το phonearena και έτρεχε το ίδιο chip σημείωσε 1.313 στο Geekbench σε single-core και 4.147 σε multicore. Επομένως, η Apple έχει ακόμη το πάνω χέρι, ωστόσο η Qualcomm πλησιάζει απειλητικά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.