Από ότι φαίνεται η MediaTek προσπαθεί να εκθρονίσει την Qualcomm, προσφέροντας ειδική τιμή στην Samsung, για τις οικονομικές συσκευές της εταιρίας.

Την στιγμή που η Samsung δεν θα πάει στον Dimensity 9400, για την σειρά Galaxy S25, λόγω της συνεργασίας της με την Qualcomm, η MediaTek στοχεύει στην μικρή και μεσαία κατηγορία. Μια νέα φήμη θέλει την Samsung να σκέφτεται σοβαρά την πρόταση της MediaTek.

Αν η συμφωνία προχωρήσει, θα είναι τεράστια νίκη για την MediaTek, που ήδη έχει αρκετές συσκευές της Xiaomi στην μικρή και μεσαία κατηγορία. Φυσικά αν καταφέρει να συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή Android συσκευών, θα της αποφέρει μεγάλο κέρδος.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον Revengus, που αναφέρει στο X/Twitter, που είναι αρκετά αξιόπιστος. Στην ανάρτηση βλέπουμε πως η MediaTek έχει κάνει ειδική τιμή αποκλειστικά για την Samsung, ώστε να κάνει χρήση των επεξεργαστών της.

Οι επεξεργαστές θα είναι για τις σειρές Galaxy A, F και F, που συνήθως χρησιμοποιούν Exynos επεξεργαστές. Μάλιστα MediaTek και Exynos σε αυτές τις κατηγορίες παρουσιάζουν κοντινές επιδόσεις.

Επί του παρόντος, η Qualcomm κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά smartphone υψηλής τεχνολογίας. Αλλά η MediaTek έχει καθιερώσει μια κυριαρχία στον τομέα των πιο οικονομικών συσκευών.

Αν η MediaTek τα καταφέρει, η Qualcomm θα είναι αντιμέτωπη με μια τρομερά δύσκολη πρόκληση, ώστε να κερδίσει πίσω το μερίδιό της. Επιπλέον, η έναρξη μιας συνεργασίες με την MediaTek, θα ανοίξει πόρτες για μελλοντική επέκταση ακόμα και σε πιο ακριβές συσκευές.

Αυτό το smartphone ανατρέπει τα πάντα στις μπαταρίες των έξυπνων τηλεφώνων

Όλα αυτά είναι στην φημολογία ακόμα, αν και ο Revengus έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστος. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις εμπλεκόμενες εταιρίες, οπότε θα πρέπει αν περιμένουμε για κάτι πιο επίσημο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.