Οι Κορεάτες προμηθευτές της Apple έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν under-display κάμερες (UDC), ανοίγοντας το δρόμο για το πρώτο iPhone με πραγματική εμφάνιση “all-screen”. Σύμφωνα με το The Elec, η LG Innotek έχει εισέλθει στην προκαταρκτική ανάπτυξη της UPC (under-panel camera), η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση οποιασδήποτε οπής ή πάνελ που συνήθως φιλοξενούν τα στοιχειά της κάμερας.

Η UPC διαφέρει από μια τυπική μονάδα εμπρόσθιας κάμερας, καθώς παρέχει λιγότερο φως στον αισθητήρα εικόνας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φως χάνεται καθώς περνάει μέσα από την περιοχή της οθόνης πριν φτάσει στο φακό της κάμερας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας και της φωτεινότητας της εικόνας.

Για να το αντισταθμίσει αυτό, η LG Innotek αναπτύσσει ένα ειδικό σύστημα πολλαπλών φακών “οπτικής ελεύθερης μορφής” που μπορεί να μειώσει τις οπτικές εκτροπές και να αυξήσει την αναλογία έντασης φωτός γύρω από την οπτική μονάδα για να βελτιώσει την ποιότητα της περιφερειακής εικόνας.

Η LG Innotek έχει δημοσιεύσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία από τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένονται περισσότερα τώρα που έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη. Με βάση όλα αυτά, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το UPC είναι απλά το όνομα που θα δώσει η Apple στη UDC με την οποία θα εφοδιάσει το πρώτο all-screen iPhone.

Η LG Display, θυγατρική του ομίλου LG Innotek της LG, έχει επίσης ξεκινήσει την ανάπτυξη της UPC. Σύμφωνα με την έκθεση, η LG Display στοχεύει να αυξήσει τη διαπερατότητα φωτός της UPC στο 20% μέσα στο 2023 και στο 40% μετά το 2024, φέρνοντάς την πιο κοντά στο πρότυπο που αναμένει η Apple. Από την άλλη, η Apple φέρεται να έχει ήδη λάβει ένα δείγμα UPC (τη UDC των iPhone) από έναν μη κατονομαζόμενο προμηθευτή, αλλά το αξιολόγησε ως μη ικανοποιητικό σε απόδοση.

Πριν η Apple χρησιμοποιήσει την τελειοποιημένη τεχνολογία κάμερας κάτω από την οθόνη, αναμένεται να υιοθετήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κάτω από την οθόνη στο iPhone 17 Pro του 2025. Αυτό αναμένεται να είναι το τελευταίο premium μοντέλο της Apple που θα περιλαμβάνει punch hole για την μπροστινή κάμερα.

Στη συνέχεια, η Apple θα υιοθετήσει τη UPC (UDC) στα μοντέλα “Pro” iPhone του 2027, σύμφωνα με τον έγκριτο αναλυτή Ross Young της εταιρείας ερευνών Display Supply Chain Consultants.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.