Σύμφωνα με ανακοίνωση της Samsung προ των πυλών βρίσκεται η παραγωγή της δεύτερης γενιάς των ήδη υπαρκτών 10nm επεξεργαστών της, η οποία θα είναι σαφώς βελτιωμένη και θα προσφέρει στο χρήστη καλύτερες επιδόσεις και φυσικά λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, κάτι που είναι και ο βασικός στόχος κάθε νέας σειράς επεξεργαστών που κυκλοφορεί στην αγορά. Η νέα γενιά των chips που αναμένονται θα φέρει το όνομα 10nm LPP (Low Power Plus) ενώ ο προκάτοχός της είχε ονομασία 10nm LPE (Low Power Early), πάνω στην οποία είναι και βασισμένη η κατασκευή του Snapdragon 835 η του Exynos 8895.

Η νέα αυτή γενιά υπόσχεται 10% καλύτερη επεξεργαστική ισχύ και 15% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Πιθανών η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική να χρησιμοποιηθεί στις ανανεωμένες εκδόσεις τόσο των Snapdragon όσο και των Exynos επεξεργαστών , ξεκινώντας την κυκλοφορία τους από την Ασία και στη συνέχεια στην υπόλοιπη υφήλιο. Ένα παράδειγμα μετάβασης από την τεχνολογία LPE στην αντίστοιχη της LPP είναι αυτή από το  galaxy S6 που φόραγε τον Exynos 7420,ο οποίος ήταν βασισμένος στα 14nm LPE, στο Galaxy S7 που φόραγε τον Exynos 8890 που ήταν κατασκευασμένος στα 14nm LPP.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μας δίνει η Samsung η νέα αυτή σειρά επεξεργαστών που θα είναι βασισμένη στην τεχνολογία των 10nm LPP αναμένεται το τελευταίο τετράμηνο του έτους. Μένει να δούμε ποιες εκδόσεις κινητών θα φοράνε τους συγκεκριμένους επεξεργαστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ