Οι έλεγχοι ποιότητας των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, που θα ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

ηλεκτρικών λεωφορείων ηλεκτρικά λεωφορεία Αθήνα Θεσσαλονίκη Μαζική Παραγωγή

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, και η Επιτροπή Παραλαβής Λεωφορείων και Παρελκόμενων του διαγωνισμού, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Yutong International Holding», στην Κίνα, ώστε να ελέγξουν το πρότυπο λεωφορείο και τις παρελκόμενες συσκευές, δηλαδή τον φορτιστή και την κινητή μονάδα έκτακτης φόρτισης.

ηλεκτρικών λεωφορείων ηλεκτρικά λεωφορεία Αθήνα Θεσσαλονίκη Μαζική Παραγωγή

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΟΣΥ ΑΕ, περιλάμβαναν τη διαπίστωση ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, συμπληρώθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα επιθεώρησης του λεωφορείου, με τα οποία εκκινεί η μαζική παραγωγή των οχημάτων.

ηλεκτρικών λεωφορείων ηλεκτρικά λεωφορεία Αθήνα Θεσσαλονίκη Μαζική Παραγωγή

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στο Πεκίνο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με τη Διοίκηση του κινεζικού ομίλου, «Yutong», συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων για την έγκαιρη προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, παραμένουν σταθερά.

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα είναι 250 και θα έχουν αυτονομία 180 χιλιομέτρων. Θα ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.