Το Android 11 δεν έχει τόσα πολλά νέα χαρακτηριστικά, ωστόσο όμως θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι επιδιορθώνει σημαντικά προβλήματα προηγούμενων εκδόσεων. Κατά τη διάρκεια της beta φάσης, το Android 11 είχε κυκλοφορήσει ένα fix για το όριο των 4GB στα βίντεο που λαμβάνονταν από την κάμερα. Αν και το API που προηγουμένως ήταν υπεύθυνο για αυτό το όριο είχε φύγει, δεν έκανε κάποια διαφορά στην ουσία, καθώς το Google camera app και τα περισσότερα video recorders apps συνέχισαν να το έχουν.

Το Androidpolice σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, να τι αναφέρει χαρακτηριστικά. Ναι, το Google camera app συνεχίζει να έχει αυτό το όριο. Τα video που εγγράφονται στο Android 11 πλέον διαχωρίζονται στα 10GB αντί για τα 4GB. Με λίγα λόγια θα έχεις στη διάθεσή σου 33 λεπτά [email protected] και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια με μια πιο χαμηλή ανάλυση.

Ο ενημερωμένος πηγαίος κώδικας του Android δεν φαίνεται να επιβάλλει κάποιο limit και τα tests που διεξήγαγε σε ένα Pixel το Androidpolice το επιβεβαιώνουν. Τα videos που έχουν εγγραφεί με την Open Camera στο Android 10 γινόταν split στα 4GB. Αλλά ένα βίντεο στο Android 11 φθάνει μέχρι τα 38GB σε μέγεθος, πριν το διακόψει ο χρήστης που έτρεξε τις δοκιμές. Από την άλλη μεριά όμως, το Filmic pro app ακόμη έχει το όριο των 4GB. Οι διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ αυτών των εφαρμογών, δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο, ότι οι δυο εφαρμογές συνεχίζουν να βάζουν τα δικά τους file size limits. Και οι δυο εφαρμογές κάνουν το δικό τους post processing στα videos και στην εγγραφή των αρχείων.  Ορισμένοι όμως κατασκευαστές δεν είχαν αυτό το όριο πολύ πριν το Android 11.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι πρακτικοί λόγοι για τους οποίους γίνεται κάτι τέτοιο, με τους κυριότερους να αφορούν την υποστήριξη του παλαιότερου hardware. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να έχουν μερικές παλιές κάρτες μνήμης οι οποίες δεν είναι αρκετά μεγάλες για να διαχειριστούν ένα video των 20GB, ενώ κάποιοι video editors φαίνεται να εμφανίζουν αστοχίες όταν διαβάζουν μεγαλύτερα αρχεία. Βέβαια το splitting των αρχείων είναι ενοχλητικό για κάποιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.