Μετά από μόλις μία γενιά Galaxy S που κυκλοφόρησαν σε όλες τις αγορές με τον ίδιο επεξεργαστή, επιστρέψαμε στον “εφιάλτη” των δύο επεξεργαστών με τα Samsung Galaxy S24. Πολλές οι φήμες και ακόμα περισσότερες οι αναφορές. Ως γνωστόν, όταν τα δεδομένα είναι πολλά και προέρχονται από ποικίλες πηγές δημιουργούν σύγχυση. Οπότε, τι παίζει τελικά με το SoC των S24;

Τα Galaxy S24 εμφανίστηκαν στην FCC και οι καταχωρήσεις τους δίνουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες. Αρχικά, οι κωδικοί μοντέλων έχουν ως εξής: Ultra > SM-S928U και SM-S928B, plus > SM-S926U και SM-S926B, και βασικό > SM-S921U και SM-S921B. Όπου βλέπουμε “U” αφορά τα μοντέλα των ΗΠΑ και όσα έχουν “B” στη θέση του “U” είναι τα διεθνή μοντέλα.

Έπειτα, εξετάζοντας τις καταχωρήσεις στην FCC μπορούμε να μάθουμε μερικά στοιχεία για τα Samsung Galaxy S24. Το βασικό μοντέλο και το plus έχουν modem της Qualcomm και Smart Transmit τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ στο plus αναφέρεται και κάποιο Samsung LSI chipset.

Το σημαντικό εδώ είναι η αναφορά στο modem της Qualcomm, αυτό δείχνει ότι τα δύο μικρότερα μοντέλα θα έχουν τον Snapdragon 8 Gen 3, γιατί η Samsung χρησιμοποιεί δικά της modem στους Exynos. Οι φήμες θέλουν τα δύο μοντέλα να έχουν διαφορετικό SoC σε κάθε αγορά, και οι καταχωρήσεις της FCC επιβεβαιώνουν ό,τι τουλάχιστον στις ΗΠΑ θα έχουν τον Snapdragon 8 Gen 3.

Όσον αφορά το Samsung Galaxy S24 Ultra, οι φήμες και οι αναφορές σημειώνουν ότι θα είναι το μοναδικό μοντέλο με Snapdragon 8 Gen 3 σε όλο τον κόσμο. Η FCC αναφέρει την ύπαρξη modem της Qualcomm και τις Smart Transmit τεχνολογίας, οπότε επιβεβαιώνει ότι όντως θα έχει σε όλες τις αγορές τον νέο flagship επεξεργαστή της Qualcomm.

Κατά τα άλλα, οι καταχωρήσεις στην FCC δείχνουν υποστήριξη Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E, και αντίστροφης φόρτισης για το απλό μοντέλο και το plus, ενώ το plus υποστηρίζει και UWB. Από την άλλη, το Ultra υποστηρίζει Wi-Fi 7, UWB, και αντίστροφη φόρτιση, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά τι Bluetooth υποστηρίζει αυτό το μοντέλο. Τέλος, το νέο S Pen έχει κωδικό μοντέλου EJ-PS928 και θα έρχεται μαζί με το Ultra στην ειδική θήκη που έχει το smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.