Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Chromium Edge είναι πολύ πιο γρήγορος και ασφαλής από τον παλιό εκνευριστικό HTML-based browser της Microsoft. Όμως, μερικοί εκνευρίζονται με την τακτική της εταιρείας – κάνε τώρα εγκατάσταση / τον θες δεν τον θες στον πέρασα με Windows update – είτε απλά δεν θέλουν να έχουν τον Microsoft Edge στον υπολογιστή τους, για προσωπικούς λόγους.

Αν ανήκεις στις παραπάνω ομάδες, τότε είμαι ο άνθρωπος σου. Θα σου δείξω τον πιο απλό τρόπο να ξεφορτωθείς τον Microsoft Edge. Πρώτα από όλα άνοιξε οποιονδήποτε φάκελο και πήγαινε στο “Program Files (x86) > Microsoft > Edge > Application”.

Μετά, ανοίξε τον φάκελο “83.0.478.61” – το όνομα αλλάζει ανάλογα την έκδοση του Microsoft Edge που έχεις στον υπολογιστή – και κάνε διπλό κλικ στον φάκελο “Installer”.

Σε αυτόν τον φάκελο πάτα “Αρχείο > Άνοιγμα Windows PowerShell > Άνοιγμα του Windows PowerShell ως διαχειριστής”. Θα δεις ένα παράθυρο που έχει τίτλο “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη”, πάτα “Ναι”.

Μόλις ανοίξει το PowerShell, γράψε “.\setup.exe -uninstall -system-level -verbose-logging -force-uninstall” και πάτα “Enter” – μπορείς βέβαια να κάνεις Copy-Paste την εντολή.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, τα Windows θα καταργήσουν τον Microsoft Edge, αλλά στον υπολογιστή θα υπάρχουν ακόμα μερικά άχρηστα αρχεία και φάκελοι του browser. Γι’ αυτό, κάνε επανεκκίνηση και το OS θα φροντίσει να τα διαγράψει αυτόματα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδη αντι να κανεις ολα αυτα, μπαινεις με ενα WinPE live usb και πας και σβηνεις EDGE απο program files, programfiles x86, programdata, user appdata, windows systemaps. Αν τα παρακανεις μανταρα, απλα τρεχεις απο cmd ως διαχειριστης: sfc /scannow

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.