Κάποιες πρώιμες δοκιμές δείχνουν ότι η χρήση του νέου MagSafe φορτιστή στην προηγούμενη γενιά iPhone θα έχει ως αποτέλεσμα, εξαιρετικά αργή φόρτιση σε σύγκριση με τους κοινούς QI ασύρματους φορτιστές. Για παράδειγμα, στο iPhone 11 Pro, ο ρυθμός φόρτισης αγγίζει τα 0.96W σε σχέση με τα 7.5W.  Η Apple επισημαίνει ότι ο MagSafe φορτιστής που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του την προηγούμενη εβδομάδα, παρέχει συμβατότητα για το πρότυπο QI και ως εκ τούτου είναι συμβατός για παλαιότερα iPhones.

Ο MagSafe φορτιστής διατηρεί τη συμβατότητα με το Qi πρότυπο. Επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασύρματη φόρτιση των iPhone 8 ή κάποιου νεότερου μοντέλου, καθώς και των AirPods με μια ασύρματη θήκη φόρτισης. 

Ο φορτιστής ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει 15W όταν φορτίζεις ένα iPhone 12 με ένα 20w αντάπτορα. To iPhone 11 αποδέχεται μόλις 7.5w, επομένως αυτός είναι ο ρυθμός που θα έπρεπε να αναμένεις.  Ωστόσο, όταν ο Youtuber Max Yuryev δοκίμασε κάτι τέτοιο, ο MagSafe φορτιστής έδινε μόλις 0.96W. Το ίδιο συνέβη και με το iPhone SE, το οποίο λάμβανε 8.4W σε έναν budget φορτιστή, 5.55W σε έναν της Mophie και μόλις 1.83 σε έναν MagSafe.

Τα αποτελέσματα ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με επιφύλαξη για δυο λόγους. Πρώτον, ο Yuryev βασιζόταν σε εφαρμογή για να διαπιστώσει τον ρυθμό και όχι στο χρόνο που χρειάστηκε να φορτίσουν πλήρως οι συσκευές. Δευτερευόντως, μόνο το iPhone 12 έχει μαγνητικά rings που απαιτούνται για τέλεια διάταξη. Θα πρέπει να περιμένουμε βέβαια και άλλους reviewers για να διαπιστώσουμε αν όντως υπάρχει θέμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.