Τα Windows 11 ήταν μια σημαντική αναβάθμιση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές, αλλά οι χρήστες πάντα προσβλέπουν στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση με την υποτιθέμενη μορφή “Windows 12”. Η Microsoft ήταν αρκετά σιωπηλή σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσουν τα Windows 12, αλλά η εταιρεία αποκάλυψε τελικά ότι αυτό που θα κυκλοφορήσει δεν είναι τα Windows 12. Αντ’ αυτού, η επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows ονομάζεται Windows 11 v24H2 και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Κατά την ανακοίνωση των νέων Windows 11 Insider Preview builds, η Microsoft ανέφερε στο changelog ότι η επόμενη μεγάλη ενημέρωση για τα Windows θα ονομάζεται Windows 11 version 24H2. Αυτή θα είναι η φετινή ετήσια ενημερωμένη έκδοση χαρακτηριστικών. Όπως υποδηλώνει η έκδοση, η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και η Microsoft αναφέρει ότι τα Windows 11 θα έχουν πλέον ετήσιο ρυθμό ενημέρωσης χαρακτηριστικών με την νέα έκδοση να κυκλοφορεί το δεύτερο μισό του έτους.

Αυτές οι δηλώσεις είναι αρκετά σαφείς και δεν αφήνουν πρακτικά κανένα περιθώριο για τη Microsoft να μας εκπλήξει με μια έκδοση των Windows 12, τουλάχιστον για φέτος και το επόμενο έτος. Δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία των Windows 11 version 24H2, αλλά τουλάχιστον τώρα έχουμε σαφήνεια σχετικά με το ποια είναι η επόμενη ενημέρωση των Windows και το χρονικό πλαίσιο της κυκλοφορίας της.

Τα νέα Insider Preview builds για τα Windows 11 περιλαμβάνουν μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η υποστήριξη sudo, διευκολύνοντας τους χρήστες να εκτελούν εντολές ως διαχειριστές, παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργεί το sudo στο Linux. Το Microsoft Copilot μέσα στα Windows έχει επίσης λάβει περισσότερες δυνατότητες, διευκολύνοντας τη χρήση του AI chatbot. Υπάρχουν επίσης μερικές οπτικές αλλαγές, με περισσότερες ρυθμίσεις να μετακινούνται από τον Πίνακα Ελέγχου και να ενσωματώνονται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.