Η Meta, η μητρική εταιρεία των Instagram, Facebook και WhatsApp, δεν έχει στα σχέδιά της να διαθέσει την end to end κρυπτογράφηση εκ προεπιλογής στα Messenger και Instagram μέχρι τουλάχιστον το 2023. Η εταιρεία προέβη στο merge των Messenger και Instagram chats τον προηγούμενο χρόνο, ως μέρος των προσπαθειών να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο messaging σύστημα.

Και αν και τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Messenger και του Instagram μπορούν να έχουν end to end κρυπτογράφηση, η επιλογή αυτή δεν θα ενεργοποιηθεί εκ προεπιλογής, τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Σε επιστολή της στην εφημερίδα The Telegraph, η Antigone Davis, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Meta, ανέφερε ότι αποδίδει την καθυστέρηση σε ζητήματα ασφαλείας. Από τη στιγμή, που η end to end κρυπτογράφηση σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα μπορούν να δουν τις συζητήσεις, η Davis αναφέρει ότι η Meta προσπαθεί να διασφαλίσει πως κάτι τέτοιο δεν θα αλληλοεπιδράσει με την προσπάθεια της εταιρείας να σταματήσει την εγκληματική δραστηριότητα.

Αυτό είναι το νέο DuckDuckGo app tracking tool: Εμποδίζει το tracking στις συσκευές του Android

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.