Η Meta, η μητρική εταιρεία των Instagram, Facebook και WhatsApp, δεν έχει στα σχέδιά της να διαθέσει την end to end κρυπτογράφηση εκ προεπιλογής στα Messenger και Instagram μέχρι τουλάχιστον το 2023. Η εταιρεία προέβη στο merge των Messenger και Instagram chats τον προηγούμενο χρόνο, ως μέρος των προσπαθειών να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο messaging σύστημα.

Και αν και τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Messenger και του Instagram μπορούν να έχουν end to end κρυπτογράφηση, η επιλογή αυτή δεν θα ενεργοποιηθεί εκ προεπιλογής, τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Σε επιστολή της στην εφημερίδα The Telegraph, η Antigone Davis, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Meta, ανέφερε ότι αποδίδει την καθυστέρηση σε ζητήματα ασφαλείας. Από τη στιγμή, που η end to end κρυπτογράφηση σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα μπορούν να δουν τις συζητήσεις, η Davis αναφέρει ότι η Meta προσπαθεί να διασφαλίσει πως κάτι τέτοιο δεν θα αλληλοεπιδράσει με την προσπάθεια της εταιρείας να σταματήσει την εγκληματική δραστηριότητα.

Αυτό είναι το νέο DuckDuckGo app tracking tool: Εμποδίζει το tracking στις συσκευές του Android

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗtheverge
Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το νέο DuckDuckGo app tracking tool: Εμποδίζει το tracking στις συσκευές του Android
Επόμενο άρθροΟ Κωτσόβολος σου δίνει το Microsoft 365 για ένα χρόνο με 30 ευρώ
valadis.k
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.