Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι χρήστες αρχίζουν να μαθαίνουν την σημασία της end to end κρυπτογράφησης για τη διατήρηση και την εξασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Εφαρμογές όπως το Signal και το Telegram γνώρισαν σημαντική άνοδο, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο WhatsApp. Πριν από μερικές ημέρες, το Facebook ανέφερε δημοσίως ότι είναι εστιασμένο στο να φέρει την end to end κρυπτογράφηση τόσο για το Messenger όσο και για το Instagram Direct, αλλά θα αργήσει πολύ περισσότερο από ότι ο κόσμος αναμένει.

smartphones

Αν και το Facebook από την μεριά του αναφέρει ότι συνεχίζει την εργασία του πάνω στο χαρακτηριστικό για τους messeging clients, κανένα app δεν θα είναι κρυπτογραφημένο τουλάχιστον μέχρι το 2022. Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια ενός ευρύτερου workshop, το οποίο διοργανώθηκε για να αναφερθεί το μέλλον της ιδιοτiκότητας στις συνομιλίες.

Πάντως, το Facebook από την μεριά του υπογραμμίζει τη σημασία του Vanish Mode feature σαν έναν τρόπο να προωθήσει την ιδιωτικότητα  κατά τη χρήση των chat apps, αλλά χωρίς την end to end κρυπτογράφηση, υστερεί σημαντικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Google πρόσθεσε κρυπτογράφηση στο RCS πίσω στο Δεκέμβρη, ενώ η επέκταση της χρήσης των Signal και Telegram, δηλώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο το όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την ιδιωτικότητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News 

Προσθέστε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.