xbox_one-0

Η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγο σε εκδήλωση που διοργάνωσε, το νέο Xbox. To όνομα αυτού; Xbox One.

Το Xbox One δεν είναι απλά μια κονσόλα για παιχνίδια. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας, με δυνατότητες χειρισμού της συσκευής μέσω φωνητικών εντολών και χειρονομιών. Ο χρήστης εκτός από το gaming θα μπορεί να ακούσει μουσική, να δει ταινίες και τηλεόραση, να σερφάρει στο internet, να μιλήσει στο skype και αυτά είναι μόνο η αρχή.

HARDWARE

Από πλευράς Hardware η συσκευή έχει οχταπύρινο επεξεργαστή, 8GB μνήμης RAM, 500GB σκληρό δίσκο, οδηγό Blu-Ray , HDMI in/out, USB 3.0 και Wi-Fi 802.11n με υποστήριξη Wi-Fi Direct.

Εκτός από το Hardware στο εσωτερικό της συσκευής, η Microsoft μαζί με τη κονσόλα θα λανσάρει και το γνωστό περιφερειακό Kinect. Πρόκειται για μια κάμερα με 1080p ανάλυση, στα 32fps που θα είναι ικανή να ανιχνεύει την παραμικρή κίνηση του σώματος μας, ακόμα και αυτές του καρπού και των δαχτύλων μας.

SOFTWARE

Το αναβαθμισμένο Hardware δεν σημαίνει τίποτα χωρίς νέο software. Αρχικά το νέο Dashboard είναι βασισμένο στα Tiles, που βρίσκουμε στα Windows 8 και Windows Phone ενώ υπάρχει και ένας νέος τομέας, με την ονομασία Trending, που θα προβάλει όσα ψηφίζει, σαν άξια προσοχής, η κοινότητα των χρηστών του Xbox Live. Μέσω της κάμερας του Kinect ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιήσει βίντεο κλήσεις στο Skype, με εικόνα ανάλυσης 1080p. Θα μπορεί επίσης να μιλάει στην συσκευή και να δίνει εντολές σχετικά με το τι θέλει να κάνει. Η ανταπόκριση του συστήματος κατά την ώρα της παρουσίασης ήταν εντυπωσιακή. Ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει κανάλι, να μεταβεί από την τηλεόραση σε κάποια ταινία, να δει το πρόγραμμα της τηλεόρασης, να γυρίσει σε λειτουργία μουσικής και πολλά άλλα.

CONTROLLER

Στη σημερινή παρουσίαση έγινε μνεία για το νέο χειριστήριο του Xbox One. Το εν λόγω χειριστήριο έχει υποστεί ένα επανασχεδιασμό στην εμφάνιση, είναι δηλαδή λίγο πιο στρογγυλεμένο και πιο μαλακό στην αφή. Η μπαταρία θα είναι πλέον ενσωματωμένη και θα υπάρξουν αλλαγές στις ¨σκανδάλες¨, και το D-Pad. Το ωραίο κατά εμάς χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα του WiFi Direct.

xbox-product3

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ

Εδώ και αρκετό καιρό είχε εμφανιστεί μια φήμη που ήθελε το νέο Xbox να προϋποθέτει μια συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει. Μετά όμως την αρνητική κριτική που δέχτηκε από τους χρήστες του διαδικτύου, η Microsoft φάνηκε να παίρνει πίσω τις αρχικές της σκέψεις και σήμερα, επίσημα πλέον, μαθαίνουμε πως το νέο Xbox One, δεν θα χρειάζεται να είναι συνδεμένο στο διαδίκτυο. Όπως ανέφερε και επί της σκηνής ο Don Mattrick :

Οι παίχτες μπορούν πλέον να ηρεμήσουν! Δεν θα χρειάζεται να είστε συνέχεια συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο αλλά η σύνδεση γενικά θα είναι απαραίτητη. Έχουμε σχεδιάσει το Xbox One για να είναι η συσκευή που θα αναλαμβάνει τη πλήρη οικιακή ψυχαγωγία. Θα είναι συνδεμένο στο cloud και πάντα έτοιμο για χρήση. Επίσης ακόμα και αν η σύνδεση σας πέσει θα μπορείτε ακόμα να παίζετε παιχνίδια και να βλέπετε ταινίες Blu Ray.

XboxOne_16604_screen

Ενώ όμως κάποιες φήμες απορρίπτονται, άλλες δυστυχώς επαληθεύονται! Η Microsoft είπε πως όταν οι παίκτες εισάγουν τον τίτλο τους στη κονσόλα θα κάνουν μια διαδικασία επιβεβαίωσης και μετά θα γίνεται σύνδεση με το λογαριασμό τους Το παιχνίδι θα εγκαθίσταται αναγκαστικά δηλαδή στο σκληρό δίσκο και στη συνέχεια θα «τρέχει» από εκεί. Τι σημαίνει αυτό; Δε θα μπορείτε να πάρετε το δισκάκι σας και να πάτε σε ένα φίλο σας και να παίξετε. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο μόνος  τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να πληρωθεί ένα αντίτιμο έτσι ώστε η άδεια χρήσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού να χρησιμοποιηθεί από άλλο λογαριασμό ή άλλη κονσόλα.

Σε περαιτέρω πληροφορίες μαθαίνουμε πως το νέο Xbox One δεν θα έχει backward compatibility, δηλαδή δεν θα μπορεί να παίζει τα παλιά παιχνίδια του Xbox 360. Για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, ακόμα και τα παιχνίδια του Xbox Live Arcade δε θα είναι διαθέσιμα στη νέα κονσόλα. Ξέρω τι σκέφτεστε, και τι θα γίνει με το Gamerscore μου; Ευτυχώς η συγκεκριμένη λειτουργία θα περάσει στην επόμενη γενιά. (φυσικά και το όνομα που ήδη διαθέτετε).

Ένα στοιχείο που πέρασε λίγο χωρίς σχολιασμό είναι η μεγάλη αύξηση που θα υπάρξει στους server του Xbox. Από 7000 που είναι αυτή τη στιγμή θα φθάσουν σε αριθμό αρκετά πολλαπλάσιο! Το αποτέλεσμα; Λιγότερη συμφόριση και άρα λιγότερο lag.

Τέλος η Microsoft πρόσθεσε τη λειτουργία PVR, δηλαδή να μπορείτε να καταγράψετε τα παιχνίδια που παίζετε επιτόπου στο σκληρό σας δίσκο έτσι ώστε να τα ανεβάσετε στο διαδίκτυο ή να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Πως σας φάνηκε η σημερινή παρουσίαση της Microsoft και τι πιστεύετε για το νέο Xbox One;

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.