Οι φήμες γύρω  από το διάδοχο του Xbox 360 συνεχίζουν να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Σήμερα μια νέα ιστοσελίδα ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια της όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιέχει η νέα κονσόλα της Microsoft.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο, η κονσόλα θα περιέχει έναν 8-πύρηνο επεξεργαστή, Blu-Ray, DirectX 11.1 GPU και 8 GB DDR3 RAM.

Η ιστοσελίδα υποστηρίζει, επίσης, πως ο επεξεργαστής του επόμενου Xbox θα διαθέτει x64 8-core CPU, χρονισμένο στα 1.6Ghz. Κάθε «CPU thread θα έχει το δικό του 32KB L1 instruction cache και 32KB L1 data cache”, ενώ και τα  δύο modules  των “τεσσάρων πυρήνων CPU θα έχουν 2MB L2 cache, δηλαδή  4MB L2 cache στο σύνολό.”

Πέρα από αυτό, “κάθε πυρήνας θα είναι πλήρως ανεξάρτητος  χωρίς να μοιράζεται πόρους” και “κάθε hardware thread θα μπορεί να δώσει μόνο δύο εντολές ανά clock.”

Σε άλλο σημείο του εγγράφου, το Xbox 720 – με κωδική ονομασία Durango – θα διαθέτει 8GB DDR3 RAM, ένα 6x Blu-Ray drive και 32MB ενσωματωμένης μνήμης SRAM.

Η GPU θα υποστηρίζει DirectX 11.1, θα τρέχει σε πυρήνα 800MHz και θα διαθέτει 12 πυρήνες shader που θα παρέχει σύνολο 768 threads.  Το έγγραφο αναφέρει ότι στη μέγιστη απόδοση “η GPU μπορεί να ‘βγάλει’ 1,2 τρισεκατομμύρια floating-point εργασίες ανά δευτερόλεπτο.”

Το έγγραφο υποστηρίζει επίσης πως η τελευταία έκδοση του Kinect θα είναι ενσωματωμένη πάνω στη κονσόλα.

Κάτι άλλο που αναφέρεται πως ο SATA 2,0 “σκληρός δίσκος θα είναι και εδώ παρών”, γεγονός που υποδηλώνει πως η επόμενη μηχανή της Microsoft δεν θα επιτρέπει την επιλογή προαιρετικών σκληρών δίσκων πως έκανε το Xbox 360..

Ολοκληρώνοντας τις προδιαγραφές σε αυτές τις φήμες εικάζεται πως θα υποστηρίζει HDMI 1.4a, 802.11n Wi-Fi και USB 3.0.

Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα το επόμενο Xbox εντός των προσεχών μηνών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.