Το Apple Watch, μπορεί να μην είναι ακόμη διαθέσιμο για αγορά από κάποιο καταστήματα, αλλά η Apple ανακοίνωσε στο WWDC 2015, την 2.0 έκδοση του λειτουργικού συστήματος του smartwatch της, που φέρνει βελτιώσεις και κάνει το ρολόι πολύ πιο εύχρηστο.

watch-os

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το γεγονός ότι οι εφαρμογές θα μπορούν πλέον να τρέχουν κατευθείαν στο Apple Watch, δηλαδή θα εκτελούνται στο ίδιο το ρολόι αντί για το iPhone. Έτσι, οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε κομμάτια του hardware, δίνοντας μεγάλη λειτουργικότητα στα apps.

Για παράδειγμα, η πρόσβαση στο μικρόφωνο του Apple Watch, θα επιτρέψει την χρήση φωνητικών εντολών ή μηνυμάτων σε messenging εφαρμογές, η πρόσβαση στο ηχείο θα επιτρέψει σε εφαρμογές την αναπαραγωγή ήχου και η νέα υποστήριξη για αναπαραγωγή video, θα επιτρέψει την παρακολούθηση βίντεο μέσα από τις εφαρμογές.

Το Apple Watch θα είναι επίσης σε θέση να συνδέεται άμεσα με γνωστά Wi-Fi δίκτυα από μόνο του, όταν το iPhone δεν είναι κοντά να μοιραστεί τη σύνδεση του στο internet.

watch-os-wall

Το Watch OS 2.0 φέρνει και αλλαγές στο UI, αφού πλέον θα μπορούμε να ορίσουμε εικόνες για wallpapers ή να επιλέξουμε κάποιο μικρό timelapse βίντεο της Apple. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε ποιες πληροφορίες θέλουμε να εμφανίζονται πάνω στο watchface.

watch-os-myinfo

Το Apple Watch θα έχει τώρα και μια νέα νυχτερινή λειτουργία όταν φορτίζεται, ενώ θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν ξυπνητήρι.

watch-os-night

Τέλος, η Apple έδωσε την δυνατότητα να απαντάμε σε μηνύματα και emails από το ρολόι, άλλα και να κάνουμε φωνητικές κλήσεις στο FaceTime.

watch-os-replyΠηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροWWDC 2015: Η Apple ανακοίνωσε το Apple Music
Επόμενο άρθροΠατέντα της Samsung δείχνει σύστημα εκτινασσόμενου S-Pen για τη σειρά Galaxy Note
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 18 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ