themasquera.de_worldofdarkness_1920x1200

Τα περισσότερα MMORPG έχουν κάνει τεράστια επιτυχία λόγω του ότι έχουν χτυπήσει ευαίσθητα σημεία των πανταχού RPG-άδων. Για όσους γνωρίζουν τι θα πει Pen-and-Papper RPG δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να διαβάσει τον τίτλο αυτού του άρθρου και αμέσως θα αρχίσει να γρατζουνάει την οθόνη του υπολογιστή του φωνάζοντας “NEEEEEEEEEED!!!”.

 

Για όλους όμως τους υπόλοιπους που δεν έχει τύχει να πέσουν στην «βαριά εξάρτηση» των Pen-and-Papper RPG, να σας εξηγήσω ότι μιλάμε για ατμοσφαιρικά παιχνίδια ρόλων (ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ) τα οποία θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει ως… ας πούμε επιτραπέζια. Φανταστείτε λοιπόν ένα επιτραπέζιο  όπου ο κάθε παίχτης δημιουργεί έναν χαρακτήρα ο οποίος μπορεί να κάνει ότι-μα-ότι θέλει, με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει και τις αντιδράσεις των πράξεών του. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι κανόνες και υπεύθυνος για την τήρησή τους είναι ο Story teller. Εκείνος χειρίζεται όλους τους NPC (Non-Player Characters) και γενικότερα το πως ο κόσμος «ζει» γύρω από τους παίκτες.

Αρκετά με την εισαγωγή. Ας μιλήσουμε λίγο για το World of Darkness. Είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με εκείνον από το Interview with a Vampire. Ένας κόσμος όπου οι Vampires ζουν και κρύβονται ανάμεσα μας, ελέγχοντας τις κινήσεις μας και επεμβαίνοντας στα μεγαλύτερα γεγονότα της ιστορίας. Σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο υπάρχουν και άλλα υπερφυσικά πλάσματα που ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους εκτός από τους Vampires. Η εταιρία White wolf η οποία έχει δημιουργήσει το World of Darkness (τον κόσμο όχι το παιχνίδι) έχει συμπεριλάβει τα Werewolves, Mage, Hunter, Wraith, Ghost, Mummy αλλά και πολλά άλλα πλάσματα στις σελίδες των βιβλίων της.

Το 2006 η εταιρία CCP Games, υπεύθυνη για το καταπληκτικό EVE Online, ενώθηκε με την White Wolf, εκδότρια χιλιάδων βιβλίων κανόνων αλλά και μυθιστορημάτων του World of Darkness. Για πολλά χρόνια ήταν κοινό μυστικό πως είναι στα σκαριά ένα MMORPG βασισμένο στα βιβλία της WW. Έτσι στις 25 Σεπτεμβρίου του 2010 ανακοινώθηκε το World of Darkness Online.

Σίγουρα διάλεξαν την καλύτερη εποχή για αυτή την κίνηση μιας που τον τελευταίο καιρό, όπως όλοι πολύ καλά ξέρετε, έχουν κυκλοφορήσει 100δες σειρές και ταινίες με θέμα τους βρικόλακες, τους λυκανθρώπους, τα πνεύματα και άλλα πολλά πλάσματα της νύχτας. Πολλές από αυτές συνδυάζουν 2 στοιχεία που τα κάνουν μοναδικά, έχουν δράση αλλά και ίντριγκες.

Το νέο MMORPG θα βασίζεται σε αυτά ακριβώς τα στοιχεία. Οι παίχτες θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σαν πλάσματα της νύχτας, ζώντας σε ένα αφιλόξενο εναλλακτικό παρόν. Σε αυτόν το εναλλακτικό παρόν, θα πρέπει να επιβιώσουν όχι μόνο με τη χρήση της βίας αλλά κυρίως με την εξυπνάδα τους. Η πολιτική, οι ίντριγκες, οι συμφωνίες και οι προδοσίες θα είναι το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας τους.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το παιχνίδι θα είναι αυστηρός ακατάλληλο για ανηλίκους διότι θα περιέχει πολυάριθμες σκηνές ακραίας βίας αλλά και SEX!

Το νέο παιχνίδι αναμένετε να είναι υπερβολικά δημοφιλές στο γυναικείο φύλο. Η CCP έχει προσλάβει μέχρι και σχεδιαστή μόδας για να ικανοποιήσει τα απαιτητικά γούστα των γυναικών.

wod

Τα γραφικά του παιχνιδιού θα αγγίζουν την τελειότητα χρησιμοποιώντας Carbon Character Technology.

ExeFile2011-01-1214-44-42-81

ExeFile2011-01-1214-45-17-78

ExeFile2011-01-1214-44-45-75

(οι παραπάνω εικόνες είναι από το Character Creation του “The Singularity” όπου χρησιμοποιεί το ίδιο engine γραφικών)

Η εταιρία δήλωσε πως το «World of Darkness θα είναι έτοιμο όταν έρθει η ώρα του». Προφανώς οι δημιουργοί θέλουν να πετύχουν την τελειότητα. Ας ελπίσουμε και εμείς ότι θα την πετύχουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.