167-1-1311802987

Η εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού Witcher, CD Projekt Red, παρουσίασε σήμερα τη νέα μηχανή γραφικών της, REDengine 3. Η τρίτη αυτή στη σειρά μηχανή γραφικών (όλες τεχνολογία της εν λόγω εταιρείας) έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την ανάπτυξη παιχνιδιών role playing, με μεγάλους κόσμους και μη-γραμμικές ιστορίες.

“Αν κοιτάξουμε τα RPGs σήμερα θα βρούμε δύο προσεγγίσεις, η μία στην οποία δίνετε έμφαση στην ιστορία, αλλά περιορίζει τον κόσμο του παιχνιδιού, και η άλλη που έχει ένα τεράστιο, ανοιχτό κόσμο, αλλά υπάρχει απλοϊκό έως και χαζό σενάριο και πλοκή», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του στούντιο, Adam Badowski.

Είπε επίσης ότι η REDengine 3 θα συνδυάζει τα θετικά στοιχεία και των δύο προσεγγίσεων, γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά. σύμφωνα. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους παίκτες να περνάνε από τον έναν κόσμο στον άλλον χωρίς τους μεγάλους χρόνους φόρτωσης που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Η CD Projekt Red είπε πως το επερχόμενο παιχνίδι Cyberpunk 2077 θα πάρει πρώτο σαν τίτλος αυτή τη νέα μηχανή γραφικών, καθώς και ακόμα ένα άλλο παιχνίδι που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Οι φήμες λοιπόν που κυκλοφορούν λένε πως το εν λόγο παιχνίδι είναι το πολυαναμενόμενο The Witcher 3, αν και η CD Projekt Red δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα.

“Η μηχανή γραφικών μας θα είναι μια next-gen λύση που θα αρχίσει να εξαφανίζει τη νοητή γραμμή που χωρίζει τις pre-rendered CGI ταινίες και τα real time rendered γραφικά φέρνοντάς μας ακόμα στον πιο αληθοφανή κόσμο που δημιουργήθηκε ποτέ στα video games.”

Η REDengine 3 θα διαθέτει επίσης νέα animations προσώπου και σώματος και θα είναι σε θέση να προβάλλει “σκηνές βγαλμένες από ταινίες υψηλής ποιότητας και φοβερές αλληλεπιδράσεις μεταξύ χαρακτήρων.” Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί high-dynamic-range rendering με 64-bit ακρίβεια” και θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από μετα-επεξεργαστικά εφέ (post- processing). Αυτά θα περιλαμβάνουν διαβαθμίσεις χρωμάτων, αντανακλάσεις από πολλαπλούς φωτισμούς, καθώς και ένα “υψηλής απόδοσης” σύστημα εδάφους που θα επιτρέπει σε αυτό να αναμειχθούν πολλαπλά στρώματα.

REDengine3_06367_screen

Τέλος, η CD Projekt Red αποκάλυψε και ενα screenshot από την εν λόγω μηχανή, που δείχνει ένα νυχτερινό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα με βουνά, δέντρα, και σύννεφα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.