Να μια πικάντικη είδηση για τον κόσμο της τεχνολογίας. Όπως γνωρίζουμε τα Windows Phone γνώρισαν μεγάλη άνοδο το 2013. Η πλατφόρμα έδειξε να στέκεται αξιοπρεπέστατα στις low-end συσκευές της Nokia, όπως το Lumia 520/521 αλλά και στα high end όπως το Lumia 1520. Χάρις το GDR3 update οι τρίτοι κατασκευαστές Windows Phone συσκευών μπορούν πλέον να φτιάξουν αντίστοιχες συσκευές δυνατοτήτων που βρίσκαμε μόνο στο Android.

Microsoft-Corporation

Έτσι αν βγει και το πολυαναμενόμενο Lumia 929 τότε θα μιλάμε για ένα Windows Phone με 5”ίντσες οθόνη και δυνατότητες αντίστοιχες με αυτές του Galaxy S4. Σύμφωνα με τον Christopher Flores, διευθυντή επικοινωνιών της Microsoft, τα Windows Phone κερδίζουν κόσμο και από τα 2 άκρα της αγοράς (το ένα είναι το Android και το άλλο το iOS). Ο Flores ισχυρίζεται ότι τα Windows Phone είναι το 2ο πιο διάσημο λειτουργικό σε 14 χώρες μετά το Android. Και αν αυτό δεν καλύπτει τους φίλους των Windows Phone, ο Flores ισχυρίζεται ότι σε 24 χώρες τα WP έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις το iPhone της Apple.

windows-phone-8-launc-app-store-001_0

Να τονίζουμε ότι η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στις χώρες που η κοστολόγηση του iPhone είναι απαγορευτική για το καταναλωτικό κοινό (στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς είμαστε large λαός). Και καθώς η Nokia έδωσε το Lumia 525 και διπλασίασε την RAM σε σύγκριση με το 520, η Microsoft δεν θα τα βρει εύκολα καθώς σ’αυτή την κατηγορία κυκλοφόρησε το Motorola Moto G.

Πηγή

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.