Τα τελευταία ποσοστά, για τα μερίδια αγοράς των λειτουργικών συστημάτων σε smartphones, κυκλοφόρησαν από την Kantar Worldpanel και είναι πολύ θετικά για την Microsoft, που βλέπει σταθερή άνοδο του λειτουργικού της στην Ευρώπη. Τα Windows Phone ανέβηκαν κατά 0.7% το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο, σε σχέση με πέρσι, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία.

microsoft__apple_and_google__d_by_marsoul-d33hxl6

Αυτή η άνοδος γίνεται εις βάρος του iOS που συνεχίζει την πτώση του σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Μ. Βρετανία. Στην Ιταλία μάλιστα είχε την μεγαλύτερη πτώση, με το ποσοστό της να φτάνει στο 10.6%, από τα 13.8% ένα χρόνο πριν. Στην Βρετανία που είναι και χώρα κλειδί για την Microsoft, είδε μικρή αύξηση, από το 10% στο 10.3%. Μικρή άνοδο είχαμε και στις ΗΠΑ, με άνοδο κατά 0.8%, που την έφτασε στο 4.7 σε μερίδιο αγοράς.

Στην Κίνα τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για την Microsoft, με ποσοστό που αγγίζει το 0.6%, μειωμένο κατά 1.7% σε σχέση με πέρσι. Το ίδιο έγινε και στην Αυστραλία που τα Windows Phone είχαν πτώση κατά 1.7%.

Το Android συνεχίζει να ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη, πλην της Ισπανίας, που σημείωσε πτώση από το 91,2% στο 88.1%. Στην Ιαπωνία το Android έκανε το μεγάλο “μπαμ”, καθώς από το 52,3%, σκαρφάλωσε στο 70,2% μέσα σε ένα χρόνο. Στην Ιαπωνία το iOS σημείωσε τεράστια πτώση από το 44.5% στο 27.1%.

kantar-August-2014

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.