Κάποιος κατάφερε να μετατρέψει την μικρή, φορητή του παιχνιδομηχανή σε υπολογιστή τσέπης, ακολουθώντας το τελευταίο trend που θέλει παιχνιδομηχανές να φέρουν λογισμικό που τυπικά χρησιμοποιούν μόνο υπολογιστές! O λόγος για τον hacker Shutterbug2000, που με τη χρήση του νέου 3DS XL κατάφερε να ενσωματώσει Windows 95 και να το μετατρέψει σε ένα – δύσχρηστο ίσως, αλλά πρωτότυπο – προσωπικό υπολογιστή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nu3_X6HcVrI&w=560&h=315]

Μετά από πολλές προσπάθειες, το εγχείρημα επιτεύχθηκε με τη χρήση του νέου 3DS, που φέρει παραπάνω μνήμη RAM, αφού η προηγούμενη έκδοση κολλούσε πάντα τη στιγμή που εμφανιζόταν το logo των Windows. Το πρόγραμμα που έκανε δυνατό αυτό το μικρό “όνειρο” ήταν ένα open-source emulator για DOS, μια έκδοση του DOSbox.

490066-windows-95-on-nintendo 3ds

Τελευταία βλέπουμε πολλές τέτοιες ιδέες, όπως με τους hackers που κατάφεραν να τρέξουν Linux στο PlayStation 4! Να δούμε τι άλλο μας περιμένει… όσο και αν δεν είναι πρακτικό!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.