Ίσως να θυμάσαι πως όταν εγκαθιστούσαμε τα Windows 7 δεν υπήρχε bloatware στο βαθμό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Oι σύγχρονες εκδόσεις των Windows έρχονται με όλων των ειδών τα τρίτα apps στο Start Menu,  κάτι ιδιαίτερα κακό για ένα premium προιόν, αν σκεφθείς ότι μια άδεια των Windows κοστίζει 139 δολάρια.

Σε αυτό το άρθρο κάνουμε μια σύντομη αναφορά σε ένα απλό κόλπο που αναφέρει ο @ThioJoe στο Twitter και επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows χωρίς το bloatware, δηλαδή χωρίς το TikTok, Instagram, ESPN, Spotify και άλλου είδους ανάλογα προγράμματα.

Ο πιο απλός τρόπος να το κάνεις είναι να επιλέξεις English – World από το drop down menu Time and Currency format κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows και στη συνέχεια να προχωρήσεις με αυτή κανονικά.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση είσαι ελεύθερος να προβείς και στην εγκατάσταση ενημερώσεων, δεν θα φέρει bloatware κάτι τέτοιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω trick δεν εμποδίζει τα Windows από το να εγκαταστήσουν stock εφαρμογές όπως το Mail, Calendar, Edge, Teams, Cortana.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.