Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν στις 29 Ιουλίου και πλέον οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε ήδη στους υπολογιστές μας. Αν δεν σας έχει έρθει ακόμα η αναβάθμιση, τότε μπορείτε να αναβαθμιστείτε ακολουθώντας τις οδηγίες στο άρθρο μας. Κατά την χρήση του λειτουργικού αυτές τις δύο ημέρες, πέσαμε πάνω σε μια επιλογή στις ρυθμίσεις των αναβαθμίσεων που τράβηξε την προσοχή μας.

windows_10_hero_4k-wallpaper-1920x1440

Η λειτουργία λέγεται Βελτιστοποίηση παράδοσης ενημερώσεων των Windows ή Windows Update Delivery Optimization και σας επιτρέπει να λαμβάνετε ενημερώσεις από άλλους υπολογιστές χρηστών που δεν ανήκουν στην Microsoft, για να έχετε περισσότερες πηγές και εγγυημένη ταχύτητα. Εκτός όμως από αυτό, ο υπολογιστής σας θα στέλνει ενημερώσεις λογισμικού και σε άλλους, από την στιγμή που θα τις έχετε λάβει και εσείς. Κάτι σαν τα torrents που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Screenshot_2

Η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από την εγκατάσταση και για να την απενεργοποιήσετε θα πρέπει να την ανακαλύψετε κρυμμένη μέσα στις ρυθμίσεις. Από τις ρυθμίσεις πρέπει να πάτε

Update & Security > Advanced Options > Choose how updates are delivered 

Εκεί θα βρείτε τον διακόπτη για να το απενεργοποιήσετε. Αυτή η λειτουργία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε άτομα που χρειάζονται το bandwidth του για να ανεβάσουμε περιεχόμενο, αλλά κυρίως σε αυτούς που έχουν προγράμματα με ογκοχρέωση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.